Hyppää sisältöön
VR asentaa kaikkiin kaukoliikenteen juniin defibrillaattorit.
· Ikkunapaikka

VR:n kaukoliikenteessä tehtiin huhtikuussa lähes 1,3 miljoonaa matkaa

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin huhtikuussa yhteensä lähes 1,3 miljoonaa matkaa, joka oli noin 5 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Yhteensä tänä vuonna tammi–huhtikuussa on tehty 4,7 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa, kun edellisen vuoden vastaavalla jaksolla määrä oli 4,6 miljoonaa. Matkamäärien kasvu johtuu erityisesti junan suosion lisääntymisestä vapaa-ajan matkustamisessa.

Huhtikuussa tavaraa kulki rautateitse noin 1,6 miljoonaa tonnia. Tänä vuonna tammi-huhtikuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa noin 6,3 miljoonaa tonnia, mikä on noin 21 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Viikon verran huhtikuun puolelle jatkunut poliittinen lakko vaikutti merkittävästi tavaraliikenteen volyymeihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Junat myöhästelivät radasta johtuvista syistä

Huhtikuussa kaukoliikenteen junista 77 % oli täsmällisiä, kun täsmällisyyttä mitataan 5 minuutin tarkkuudella. Jopa 52 % kaukoliikenteen junien myöhästymisistä johtui radasta aiheutuvista syistä, kuten vaihde- ja sähkövioista, ja 26 % muista syistä, esimerkiksi radalle kaatuneista puista tai muista esteistä. Radan kunnosta ja ylläpidosta vastaa Väylävirasto. Noin 22 % kaukojunien myöhästymisistä aiheutui VR:stä johtuvista syistä.

VR:n lähiliikenteessä huhtikuun täsmällisyys oli 95 %. Myöhästymisistä 55 % johtui radasta aiheutuvista syistä, 38 % muista syistä ja 7 % VR:stä johtuvista syistä.

Kaukoliikenteen junien asiakaspaikkojen käyttöaste oli huhtikuussa 45 % (47 % vuonna 2023).

Lähde ja kuva: VR

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.