Hyppää sisältöön
Helsinki-Vantaa
· Ikkunapaikka

Yksi Helsinki-Vantaan kiitoteistä suljetaan kahdeksi kuukaudeksi

Helsinki-Vantaan kiitotie 3 suljetaan kunnostustöiden ajaksi 15.4.-12.6.2024.

Finavia aloittaa 15. huhtikuuta 2024 Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotie 3:n ja sen rullausteiden huoltosuunnitelman mukaiset kunnostustyöt. Kiitotien remontti jatkuu 12. kesäkuuta asti ja sen aikana lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat poikkeavat normaalista.

“Kiitotien rakenteiden on oltava ensiluokkaiset siihen kohdistuvan valtavan kuormituksen vuoksi. Säännölliset kausikorjaukset ja tarkastukset varmistavat turvallisen ja sujuvan lentoliikenteen”, Helsinki-Vantaan lentoaseman asemataso- ja kiitotietoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Remonttiin sisältyvät kiitotielle johtavien rullausteiden päällystekorjaukset ja kiitotien sulkutoimenpiteiden yhteydessä tehtävät kunnostustyöt erityisesti kenttävalojärjestelmiin.

“Huhtikuussa korjaustyöt alkavat kiitotie 3:n sulkujärjestelyillä ja korjattavien alueiden kenttävalojen purkutöillä. Sen jälkeen käynnistyvät maarakennustyöt ja asfaltointityöt rullausteillä ja osittain myös kiitotiellä. Lopuksi asennamme kenttävaloja ja teemme kiitotien huoltotöitä.”

Kiitotie 3:n remontti vaikuttaa lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuuntiin

Kunnostustöiden aikana kiitotie 3:lle ei voi laskeutua, joten lentokoneiden laskeutumissuunnat poikkeavat normaalista. Laskeutumisiin käytetään ensisijaisesti kiitotietä 2 (15/33) luoteen suunnasta ja kiitotietä 1 (22L) koillisen suunnasta.

Lähtevät lennot nousevat ensisijaisesti kiitotieltä 1 lounaan suuntaan, käyttäen joko vähämeluisille ilma-aluksille julkaistuja lentoonlähtöreittejä tai lennonjohdon antamia ohjaussuuntia. Lähtevät lennot ohjataan samoihin suuntiin kuin normaalisti, kun ne lähtevät kiitotie 3:lta. Tarvittaessa myös kiitotie 2:sta etelän suuntaan voidaan käyttää vähämeluisten suihkukoneiden lentoonlähtöihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiitotie 3:n kunnostustöillä ei ole vaikutusta Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajaliikenteen sujuvuuteen.

“Helsinki-Vantaan kaksi muuta kiitotietä ovat käytössä remontin aikana ja varmistavat lentokapasiteetin riittävyyden. Kiitotie 3:n kunnostustyöt ovat tärkeä osa Helsinki-Vantaan infrastruktuurin elinkaarihallintaa, ja teemme kaikki toimenpiteet, jotta työt valmistuisivat kesäkuun puolivälissä”, Elasmaa sanoo.

Lähde ja kuva: Finavia

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.