Hyppää sisältöön
· Leena

5 hyvää syytä vierailla Macaossa

Kaupallinen yhteistyö.

Hongkongiin suuntautuvan liike-, loma- tai stopover-matkan yhteydessä kannattaa ehdottomasti kokea myös merellinen Macao. Tämä Aasian viihdemetropoli sijaitsee vain tunnin matkan päässä Hongkongista. Kaupunki oli 400 vuoden ajan Portugalin hallinnassa, ja nykyisin sen vetonauloina ovat upea ruokatarjonta, ainutlaatuinen kulttuurihistoria ja maailmanluokan viihde-elämykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Michelin-mekka

Vaikka pinta-alaa on vain reilut 30 km2, Macaossa on jopa 19 Michelin-ravintolaa, jotka tarjoavat portugalilais- ja aasialaisvaikutteista ruokaa. Macaolaiset ovat myös katuruoan mestareita, ja Michelinin suosittelemia katukeittiöitä löytyy kokonaista 12. Katuruokatärpeistä voidaan mainita Lei Ka Choi, joka tarjoaa saviruukussa valmistettavia kantonilaisia perinneruokia, sekä Ving Kei, joka on erikoistunut tofuun, ml. tofuoluisiin ja -jälkiruokiin.

Macao tunnetaan niin ikään monista leipomoistaan, joiden erikoisuuksiin kuuluvat mantelikeksit ja ”egg tartit” (vastaavat portugalilaisia pastéis de nata -leivoksia). Kaikkein maineikkain leipomo lienee Lord Stow’s Bakery, jonka englantilainen Andrew Stow avasi Coloanen alueelle vuonna 1989. Leipomolla on nykyisin useita myymälöitä eri puolilla Macaota.

2. Macaon historiallinen keskusta

Macao tarjoaa kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille ainutlaatuisen yhdistelmän eurooppalaisia ja aasialaisia – varsinkin kiinalaisia ja portugalilaisia – vaikutteita, jotka näkyvät kulttuurissa ja arkkitehtuurissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Macaon historiallinen keskusta hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2005, ja siellä voi kokea menneisyyden lumon. Keskustassa on yhteensä 22 historiallista rakennusta ja 8 aukiota sekä useita kirkkoja, kirjasto, lukuisia linnoituksia, hautausmaa, teatteri ja yliopisto. Ne kaikki kertovat omaa tarinaansa Macaon historiasta.

Matkailutoimistosta voi hakea maksuttoman oppaan, jossa on taustatietoa keskustan yhteensä 30 historiallisesta nähtävyydestä.

3. Viihdettä ja show-tarjontaa

Kunnon viihdemetropolin tapaan Macaosta löytyy huomattavaa show- ja esitystarjontaa sekä maailmanluokan nähtävyyksiä. Nauti näkymistä Cotai-hotellialueen SkyCab-köysiradalla 28 metriä maanpinnan yläpuolella tai koe maailmankuulu show ”The House of Dancing Water”.

Nauti esityksistä Broadway Macaussa, joka sijaitsee keskellä paikallisten ruokakojujen täyttämää Broadway Food Streetiä.  Kansainvälisten hotellien kiehtovat esitykset ja valoshow’t ovat nekin kokemisen arvoisia.

4. Kirkot ja temppelit

Macaossa on rinta rinnan länsimaisia kirkkoja ja perinteisiä aasialaisia temppeleitä. Tämä kuvastaa hyvin läntisten ja kiinalaisten uskontojen kohtaamista ja Macaolle yhä tänä päivänä tunnusomaista uskonnonvapautta ja monikulttuurista avoimuutta.

Käytännössä kaikkialta Macaosta löytyy myös vihreitä keitaita, joissa voi saada hengähdystauon kaupungin sykkeestä. Puiden runsaslukuisuus saa Macaon tuntumaan todella vehmaalta, ja kaupungista löytyy myös erilaisia puutarhoja ihasteltavaksi. Osaan on otettu vaikutteita perinteisistä kiinalaisista Suzhou-puutarhoista, kun taas osa vie ajatukset Etelä-Eurooppaan.

5. Festivaalit ja tapahtumat

Macaon-kävijät voivat lähes vuodenajasta riippumatta löytää tapahtumia tai festivaaleja, joilla juhlitaan paikallisia uskontoja, kulttuureja tai perinteitä.

Vuoden kohokohtiin kuuluvat värikäs kiinalainen uusivuosi, räiskyvä ilotulituskilpailu International Fireworks Display Contest, maukas Food Festival, henkeäsalpaava Macao Grand Prix ja valloittava valofestivaali Macao Light Festival.

Käytännön tietoa
Finnair lentää päivittäin Helsingistä Hongkongiin vähän alle 10 tunnissa. Hongkongin kansainväliseltä lentokentältä voi matkustaa Macaoon suoraan ilman, että tarvitsisi mennä Hongkongin passintarkastuksen läpi. Hongkongista Macaoon pääsee tunnissa lautalla.
Vaihtoehtona on ajaa 55 kilometrin pituista merisiltaa, joka on maailman pisin ja yhdistää Hongkongin, Macaon ja Zhuhain kaupungin toisiinsa. Silta vihittiin käyttöön 23. lokakuuta 2018.

 Tutustu ammattilaisten Macao-tietopakettiin, josta saat inspiraatiota, suomenkielisiä ohjelmaehdotuksia ja kuvamateriaalia.

Leena