Hyppää sisältöön
· Leena

Aasian parhaat rannat Thaimaassa

Thaimaa on kuuluisa kauniista luonnostaan ja upeista rannoistaan. TripAdvisorin matkailijoiden mielipiteiden perusteella Aasian 25 parhaasta rannasta viisi sijaitsee Thaimaassa, kertoo Thaimaan turistitoimisto.

Nämä ovat TripAdvisorin mukaan Thaimaan viisi parasta rantaa!

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nai Harn Beach, Rawai
Rawai ja Nai Harn Beach sijaitsevat Phuketin eteläpuolella vihreiden kukkuloiden ja pienten saarien välissä. Tästä aiemmin vain paikallisten tuntemasta rannasta on tulossa entistä suositumpi. Pieni lahti on kuitenkin edelleen ihastuttavan rauhallinen. Se on rennompi kuin länsirannikon suositut paikat, mutta siellä on silti riittävästi ravintoloita, hotelleja ja kauppoja kivan päivän viettämistä varten. Nai Harn Beachille on hyvät näkymät Windmill Viewpoint -näköalapaikalta Ya Nui Beachin vierestä. Muuta tekemistä: pieni hedelmätori, Nai Harn -järvi, temppeli ja Promthep Cape -niemi. Hiekkainen Ya Nui -poukama ja pieni Ao Sane -ranta ovat mahtavia paikkoja snorklaamiselle.

Majoitusehdotuksia Rawaissa:
http://www.sunsuri-phuket.com/
https://www.thenaiharn.com/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Phra Nang Cave Beach, Ao Nang
Phra Nang Cave Beach sijaitsee Krabin Ao Nangissa. Tällä upealla rannalla on valkoista hienoa hiekkaa ja turkoosi vesi. Se on täydellinen auringonottoa ja uimista varten. Sinne pääsee vain veneellä. Siellä ollessa kannatta käydä katsomassa läheiset Inner & Outer Phra Nang Caves -luolat ja Phra Nang Lagoon -laguuni, joista on upeat maisemat. Sen korkeat karstikivikalliot tekevät siitä mahtavan paikan patikointia varten, ja tarjolla onkin useita reittejä. Voit myös sukeltaa, snorklata ja kalliokiipeillä.

 

Railay Beach, Ao Nang
Railay Beach sijaitsee myös Ao Nangissa ja se on täydellinen ranta niille, jotka haluavat ottaa aurinkoa, uida, kiipeillä, snorklata tai sukeltaa. Monet korkeat kalkkikiviset karstikivikalliot sopivat hyvin kalliokiipeilyyn ja siellä onkin yli 700 kiipeilyreittiä. Tällä niemellä ei kulje yhtään tietä, joten liikenne ei häiritse rauhaa. Tosin vierailijat luultavasti huomaavat veneet, jotka kuljettavat ihmisiä edestakaisin. Ainoa tapa päästä Railay Beachille on veneellä Krabin kaupungista tai Ao Nangista. Railay Beach muodostuu kolmesta eri rannasta: Railay West, Railay East ja Phranang Beach. Railay East on paras paikka katsella kaunista auringonlaskua, ja Phranang Beach sopii erinomaisesti uimiseen, sillä rannan valkoinen hiekka on puuterimaista ja matala vesi kristallinkirkasta. Lisäksi siellä on luola, jossa on pyhän Buddhan kuva. Railay West on näistä kolmesta rannasta pisin ja se on yli 500 metriä pitkä. Se sopii hyvin auringonottoon, sillä rannan hiekka on valkoista ja vesi matalaa. Koska se on suosituin ranta, siellä on myös eniten lomakohteita ja ravintoloita.

Majoitusehdotuksia Ao Nangissa:
http://www.rayavadee.com/
http://www.krabisandsea.com/

Kata Noi Beach, Karon
Karon ja Kata Noi Beach sijaitsevat Phuketin länsirannikolla. Tämä on yksi Phuketin parhaista rannoista. Siellä on vaaleaa, hienoa hiekkaa, rento tunnelma ja vain muutamia ravintoloita. Matalan vetensä ansiosta se sopii myös lapsille. Lähellä on upeita sukellus- ja snorklauspaikkoja, joissa voit tutustua vedenalaiseen elämään. Jos haluat vaihtaa rauhan johonkin vilkkaampaan kohteeseen, suuntaa läheisille Kata Beachille ja Karon Beachille, jotka ovat vain tuk-tuk-matkan päässä. Voit tutkia myös muita saaria, kuten Bounty Island (Racha Yai), Coral Island, Phi Phi Islands ja Koh Yao Noi.

Majoitusehdotuksia Karonissa:
http://www.katathani.com/
http://www.orchidacearesort.com/

 

Freedom Beach, Patong (ei kuvaa)
Phuketin länsirannikolla on Patong, jossa sijaitsee Freedom Beach – todellinen paratiisiranta kristallinkirkkaine vesineen. Tämä 300 metriä pitkä valkohiekkainen ranta on piilossa Karon Beachin ja Patong Beachin välissä ja sinne pääsee vain pitkähäntäveneellä. Phuketin rantoihin verrattuna täällä on aivan omanlainen rauhansa ja pääset kauas muista matkailijoista. Rannalla on muutamia aurinkotuoleja ja pieni paikallinen ravintola. Vesi on matalaa rannan molemmissa päissä, ja mahtava vedenalainen eläimistö ja kasvisto tekevät paikasta täydellisen snorklaamista varten.

Majoitusehdotuksia Patongissa:
http://www.avista-hideaway-phuket-patong.com/
https://www.baanyindee.com/#/en/hotels/baanYinDee/

TAT- Tourism Authority of Thailand 
Leena