Air New Zealandin safety video esittelee maorikulttuuria

Air New Zealandin uusi safety video on jälleen hieno kurkistus maan kulttuuriin – vuoden 2022 version teemana on Tiaki – ihmisistä ja paikoista huolehtiminen.

Air New Zealand on tuottanut lähes lyhytfilmimäisiä turvallisuusvideoita vuodesta 2009 lähtien. Se on tehnyt jo parikymmentä videota, joissa turvallisuudesta on puhunut milloin vartalomaalattu henkilökunta, nukkeja, Sports Illustrated -malleja, sarjakuvahahmoja, Men in Black -elokuvahahmot ja tietenkin turvallisuudesta on puhuttu Taru sormusten herrasta – maisemissa.

Juuri julkaistu video on täynnä māori-kulttuuria. Suuri osa siitä viittaa alkuperäisen māori-kielen nimiin ja paikkoihin, joissa Uusi-Seelanti on Aotearoa ja Air New Zealand on Araraurangi.

Videossa seurataan Tiakia, nuorta miestä, joka nousee lentävään kanoottiin (waka rererangi) ja lähtee seikkailuun halki Aotearoan. Hän vierailee Julien ja Air New Zealandin avustuksella neljän māori-tietäjän luona. Nämä ovat Papatuānuku (maa), Tangaroa (meri), Tāne Mahuta (metsä) ja Ranginui (taivas).

Hyvää matkaa Uuteen-Seelantiin ja maorikulttuurin äärelle:

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X