Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Aktiivilomailua ja auringonpaistetta ympäri vuoden Teneriffalla

Teneriffalla lomailevien ei tarvitse murehtia säitä, sillä vuoden keskilämpötila on 23 astetta ja aurinkoisia päiviä on keskimäärin 300. Saari sopii siksi erinomaisesti ympärivuotiseen aktiivilomailuun: pyöräilyyn, vaellukseen, surffaukseen ja moniin muihin tarjolla oleviin lajeihin.

Teneriffa tunnetaan turkooseista vesistään ja lämpötilasta, joka pysyttelee 19–26 asteessa ympäri vuoden.

 

Teneriffa tarjoaa aktiivilomailijalle ympärivuotisia mahdollisuuksia, koska ilmasto on leuto 365 päivänä vuodessa. Terveelliset elämäntavat ovat nosteessa, ja Teneriffaa on alettu suitsuttaa paikkana, jossa voi yhdistää aktiivi- ja aurinkoloman. Keskilämpötila on nimittäin 23 astetta, ja aurinko paistaa 300 päivänä vuodessa. Saarella on myös helppo vaihtaa ilmastosta toiseen, sillä treenatessa voi siirtyä merenpinnan tasolta 2 000 metrin korkeuteen vain noin 45 minuutissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Saareen on helppo tutustua pyörällä, ja vaikeusasteissa riittää valinnanvaraa.

 

Teneriffan aktiviteettitarjonta

Teneriffa tarjoaa pyöräilyharrastajille haastetta jyrkillä mäillään ja pitkänmatkanreiteillään. Esperanzan metsään taas voi tutustua maastopyörän selässä, ja helpotusta kaipaaville on tarjolla myös sähköpyöriä. Teneriffan turkooseissa vesissä voi meloa kajakilla ja löytöretkeillä Los Gigantesin 600-metristen kallioiden ympäristössä. Myös surffaajat ja sukeltajat tarkenevat hyvin, sillä vedenlämpötila on 19–26 astetta ympäri vuoden. Vatsanpohjaa kutittelevia saarinäkymiä kaipaavien kannattaa kokeilla varjoliitoa pilvien lomassa. Jos taas haluaa mieluummin pitää jalat maassa, huikeista näkymistä pääsee nauttimaan myös kiipeämällä Teide-tulivuoren huipulle. Teide on Espanjan korkein huippu ja maailman kolmanneksi korkein tulivuori (3 718 metriä).

Tartu tilaisuuteen ja kiipeä Teide-tulivuoden huipulle 3 718 metrin korkeuteen.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teneriffan muu elämystarjonta
Aktiviteettien lomassa voi viettää aikaa myös muilla tavoin: ottamalla aurinkoa jollakin saaren monista rannoista, lähtemällä veneretkelle delfiinejä ja valaita ihastelemaan, juomalla viiniä jollakin saaren viidestä viinialueesta tai maistelemalla paikallisia herkkuja, kuten vuohenjuustoa tai hunajaa.

 

Lue lisää tästä.

Ammenna inspiraatiota tuleviin Teneriffan-matkoihin alla olevasta videosta – luvassa on uusia elämyksiä ympäri vuoden!

 

Kaupallinen yhteistyö / Teneriffa.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.