Hyppää sisältöön
Arctic Lakeland Finland ja parhaan pohjoismaisen matkakohteen palkinto
· Ikkunapaikka

Arctic Lakeland Finland palkittiin parhaana pohjoismaisena luontomatkailukohteena

Scandinavian Outdoor Awards palkitsee kerran vuodessa pohjoismaisia luontomatkailukohteita, jotka ovat panostaneet merkittävällä tavalla aikaisempien kausien aikana alueensa matkailun kehittämiseen.

Kainuulaisten matkailukeskusten yhteistyöhanke Arctic Lakeland Finland pokkasi parhaan pohjoismaisen luontomatkailukohteen palkinnon ITB-messuilla Berliinissä. Arctic Lakelandin matkailukeskusten puolesta palkintoa vastaanottivat Wild Taiga, Paljakan matkailukeskus ja Vuokatti.

Kainuun matkailua kehitetään vahvasti

Arctic Lakeland Finland matkailualueella on useita merkittäviä ominaisuuksia, jotka edistävät alueen vetovoimaa ja menestystä kansainvälisillä markkinoilla ympäri vuoden. Arctic Lakeland on luontoa ja kulttuuria rakastavien ihmisten seikkailuparatiisi, ulkoilijoiden huippukohde ja talviaktiviteettien lumivarma suosikkimaakunta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueella on panostettu ympärivuotisen luontomatkailun jatkuvaan kehittämiseen, erityisesti pyöräily-, vaellus- ja vesiaktiviteetteihin sekä -reitteihin. Viime vuosina merkittäviä kehittämispanostuksia ovat olleet vastuullisuusosaamisen kehittäminen ja kokonaisvaltaisen esteettömän luontomatkailun edistäminen teemalla luonto kuuluu kaikille.

Yksi avaintekijä menestykseen on pitkän aikavälin visio, joka osoittaa pitkäjänteistä sitoutumista kansainvälisen matkailun kehittämiseen yhtenä maakunnallisista kärkitoimialoista. Strategisten kumppaneiden, matkailualan yritysten sekä sidosryhmien keskinäinen yhteistyö parantaa matkailukohteen kilpailukykyä entisestään sekä edistää kysyntää ja kasvua kansainvälisillä markkinoilla.

Ympärivuotisuus avainroolissa

Scandinavian Outdoor Award -kilpailun raati kertoo, että Arctic Lakeland teki vaikutuksen erityisesti innostavalla ympärivuotisella matkailukonseptillaan.

Raadin mukaan alue näyttäytyy luontomatkailun edelläkävijänä ja kiinnostavana kohteena sekä ulkoilun harrastajille että kansainvälisille matkanjärjestäjille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Palkinto on Arctic Lakelandille hieno tunnustus ja osoitus siitä, että lyhyessäkin ajassa yhteistyöllä voidaan saada paljon aikaiseksi. Yhteistyön kautta pystytään myös osoittamaan monipuolisuutta ja luomaan ympärivuotista matkailutarjontaa”, toteaa Kainuun liiton aluekehitysasiantuntija Minna Komulainen.

Nyt on Kainuun matkailun momentum

Visit Finlandin edustajan Jyrki Oksasen mukaan Arctic Lakelandin vetovoima on ollut ITB-messuilla voimakas: ”Uusia yhteyksiä alueelle on muhimassa. Välillä yhteistyön sopiminen kestää monta vuotta, mutta nyt tuntuu, että meneillään on hieno momentum. Alueen markkinointi on onnistunut osoittamaan, että Arctic Lakeland pystyy yhdistämään Järvi-Suomen ja Pohjois-Suomen parhaat elementit talvikauteen.”

Oksasen mukaan esimerkiksi villieläinmatkailu on ollut jo pidempään hyvässä nosteessa, ja hän povaa sen kasvavan markkinoilla tulevaisuudessa.

”Venäjän matkailu on ollut isossa roolissa, ja nyt on haettu korvaavia matkailualueita. Saksassa on voimakas kiinnostus luontoon, ja siinä Kainuulla paljon tarjottavaa”, Oksanen sanoo.

Lähde ja kuva: Kainuun liitto

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.