Hyppää sisältöön
· Leena

Bangkokin markkinahumua

Menitpä minne tahansa Thaimaassa, siellä aina vähintään yhdet markkinat. On päivämarkkinoita, kirpputoreja ja kelluvia markkinoita, joilla pääsee tinkimään ja kokemaan elämyksiä. Bangkokissa kannattaa tutustua vaikkapa seuraaviin markkinoihin:

Chatuchak Weekend Market, Bangkok

Chatuchak – täältä löytyy kaikkea
Bangkokin maamerkki Chatuchak on yksi maailman suurimmista basaareista, josta löytyy kaikki mahdollinen. Thaimaassa on pitkä markkinaperinne, ja nämä viikoittain auki olevat markkinat ovat maan suurimmat käsittäen 35 hehtaarin alueen 27 alueeseen jakautuneena sekä yli 15 000 myyntikojua. Chatuchakin markkinoilta löytyy vaatteita, asusteita, sisustustavaraa, puukäsitöitä, keräilyesineitä ja matkamuistoja koko Thaimaan alueelta. Mitä ikinä etsitkin, se löytyy todennäköisesti täältä kohtuuhintaan. Parhaiten Chatuchakin markkinoille pääsee BTS Mo Chit- tai MRT -asemalta. Markkinat ovat auki lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.00-18.00.

Bang Lamphu – paikallisten suosimat päivämarkkinat
Näillä Bangkokin markkinoilla on rento tunnelma, joka vetää puoleensa enimmäkseen paikallista kansaa. Tarjolla on edullisia vaatteita, länsimaista muotia ja perinteistä ruokaa, kuten curryja sekä makeita kookospohjaisia jälkiruokia. Markkinoiden käytäviä kulkiessa kannattaa kokeilla herkullista thai-ruokaa, sillä markkinoiden suosion kasvaessa turistien keskuudessa tarjolla alkaa olla yhä enemmän ravintoloita ja ruokakojuja. Tämä on myös oiva paikka taloustavaroiden ostoon. Markkinoille pääsee helpoiten taksilla tai San Saep -kanaalin venetaksilla. Bang Lamphun markkinat ovat auki joka päivä klo 8.00-18.00.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

JJ Green – shoppailua yöaikaan
JJ Green on yksi Bangkokin uusimmista ulkoilmamarkkinoista yhteisöllisessä lifestyle-hengessä, ja se tarjoaa vierailijoille uudenlaisen ostoskokemuksen. JJ Green eroaa muista markkinoista vilkkaan yöelämätunnelmansa ansiosta. Alue on täynnä kauppoja ja kojuja, antiikkia, kirpparivaatteita, asusteita ja huonekaluja. Tämä on täydellinen paikka omalaatuisten lahjojen ja matkamuistojen löytämiseen vehreyden keskellä. Markkinoiden sydämessä on ruoka-aukio, jolla myydään koillisaasialaista ruokaa ja thaimaalaisia herkkuja ja täältä löytyy myös viehättäviä olutbaareja. JJ Green sijaitsee 200 metrin päässä BTS Mo Chit -asemalta ja on auki klo 17.00-02.00 torstaista sunnuntaihin.

Srinakharin Train eli Talat Rot Fai Market

Srinakharin Train Market – hipstereiden paratiisi
Näillä myös Talat Rot Fai -markkinoiksi kutsutuilla markkinoilla on cool tunnelma pubeineen, kahviloineen, ravintoloinen ja tuhansine kojuineen. Tarjolla on ainutlaatuisia shoppailuelämyksiä design-vaatteiden, kirppari- ja vintage löytöjen kuten vanhojen kameroiden, polkupyörien ja japanilaisten anime-lelujen muodossa. Alueella on todella lämmin, sydämellinen ja riemukas tunnelma. Tämä on yksi Bangkokin suosituimmista yöbasaareista nuorten, taideopiskelijoiden ja retro-hipsterien keskuudessa. Tänne pääsee ottamalla BTS-ilmajunan On Nut -asemalle ja jatkamalla loppumatkan taksilla. Yöbasaari on hyvä paikka hauskanpitoon auringonlaskusta keskiyölle ja se on avoinna torstaista sunnuntaihin klo 17.00-01.00.

Khlong Lat Mayom – kelluvat markkinat kaiken ikäisille 
Näillä päiväsaikaan pidettävillä jokimarkkinoilla on pitkä perinne paikallisten keskuudessa. Aikoinaan kapean kanaalin kupeeseen parkkeerattiin muutama vene ja veneitä kiinnitettiin matalan sillan alle erilaisten tuotteiden myyntiä varten. Markkinoilla on kaksi pääaluetta: yksi tuoreille tuotteille ja toinen kypsennetylle ruualle sekä monenlaisille matkamuistoille. Täällä voi istua matalilla tuoleilla herkuttelemassa tuoreilla merenelävillä tai ostaa paikallisesti kasvatettuja hedelmiä kuten banaaneja ja kookoshedelmiä. Markkinoilta löytyy myös mahdollisuus omien matkamuistojen kyhäilyyn ja maalaamiseen. Kulman takaa löytyy lisää tekemistä kuten vierailu poniranchilla tai retki pitkähäntäveneellä kanaaleja pitkin kanaalielämää ihastellen. Parhaiten kelluville markkinoille pääsee BTS Silom -linjaa pitkin Bang Wa -asemalle ja siitä eteenpäin taksilla. Paikka on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin sekä juhlapyhinä klo 09.30-16.30. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde:Thaimaan turistitoimisto

Leena