Berlin-Brandenburgin lentoasema avataan vihdoin

Uuden Berlin-Brandenburgin lentoaseman käyttöönotto on viivästynyt kymmenisen vuotta, mutta loka-marraskuun vaihteessa lentoasema viimein avataan. Uusi lentoasema on rakennettu osittain vanhan Berlin-Schönefeldin lentoaseman päälle; josta tulee nyt Berlin-Brandenburgin lentoaseman terminaali 5.

 

Ei ole tavatonta, että uusien lentoasemien avaamisen yhteydessä esiintyy teknisiä ongelmia, mutta Berlin-Brandenburgin lentoaseman käyttöönottoon liittyvät ongelmat ovat olleet omaa luokkaansa – jopa niin, että välillä on esiintynyt epäilyksiä siitä tullaanko lentoasemaa koskaan avaamaan.

 

Avajaiset ovat virallisesti 1. marraskuuta, mutta teknisesti lentoaseman käyttöönotto alkaa jo 25. lokakuuta IATA:n aikataulujen siirtyessä kesäajasta talviaikaan.

1. marraskuuta Lufthansa ja easyjet laskeutuvat lentokentälle viereisille kiitoradoille, rinta rinnan. Lufthansa siirtää liikenteen uudelle kentälle marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Samana viikonloppuna kenttää siirtyvät käyttämään myös mm. Qatar Airways ja Turkish Airlines.

Silloin terminaali 5 siirtyy käyttämään IATAn BER-lentokenttäkoodia ja samana päivänä avataan terminaaleja 1 ja 2 palveleva uusi juna-asema matkustajille.

Suuri osa lentoaseman käyttöönottojuhlallisuuksista ajoittuu loka-marraskuun vaihteeseen sijoittuvaan viikonloppuun, mutta esimerkiksi eteläinen kiitorata avataan kansainväliselle lentoliikenteelle vasta marraskuun 4. päivä.

Lähde: Simple Flying & Berlin Brandenburg

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X