Hyppää sisältöön
· Leena

Bremenissä juhlistetaan soittoniekkojen kesää

Pohjoissaksalainen hansakaupunki Bremen juhlistaa tänä vuonna Grimmin veljesten kuuluisan Bremenin soittoniekat -sadun 200-vuotisjuhlaa – kohokohtina näyttely Bremenin taidehallissa, juhlakonsertti sekä satunäytelmä.

Pohjoissaksalainen hansakaupunki Bremen näyttäytyy tänä kesänä erityisen satumaisena. Syynä tähän on kuuluisa Bremenin soittoniekat -satu, joka ilmestyi ensimmäistä kertaa Grimmin satujen toisessa saksankielisessä painoksessa tarkalleen 200 vuotta sitten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bremen kunnioittaa tätä rohkeaa nelikkoa suurella soittoniekkakesällä aina syyskuun loppuun asti. Bremeniläiset ovat nimittäin ylpeitä aasistaan, koirastaan, kissastaan ja kukostaan, jotka ovat Unescon maailmanperintökohteen raatihuoneen ja Rolandin patsaan lisäksi maailmalla yksi tunnetuimmista tämän Weserjoen rannalla sijaitsevan kulttuurimetropolin maamerkeistä. “Lähde kanssamme Bremenin kaupunkiin, parempaa et löydä mistään”, julistavat sadun neljä eläinkapinallista.

Bremenin taidehallissa Eläinten kapina

Maineikkaassa Bremenin taidehallissa on 1. syyskuuta asti erikoisnäyttely Eläinten kapina – 200 vuotta Bremenin soittoniekkoja taiteessa, kitschissä ja yhteiskunnassa. Esillä on kuvataidetta maalauksista grafiikkaan ja satuhahmoja niin pop- ja vastakulttuurissakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Satu kertoo arvokkaan elämän etsimisestä – aiheesta, jolla oli jo aikanaan suuri merkitys. Vaikka nämä neljä kirjallista hahmoa eivät koskaan saavu perille, on heidän ja heidän kaipuunsa kohteesta muodostunut tärkeä kokonaisuus.

Breminaali, soittoniekkasoitot ja paljon muuta
Soittoniekkajuhlallisuuksien kohokohta on viikon kestävä syntymäpäiväjuhla 3.–6. heinäkuuta, jotka järjestetään keskustassa ja Weserwiesenillä järjestettävän breminaalin puitteissa. Viikon avaa Bremenin filharmonikkojen ikkunakonsertti (3. heinäkuuta) tuomiokirkon pihalla. Tämän lisäksi katusoittajat täyttävät kaupungin kujat ja aukiot omilla soinnuillaan. Suuri finaali on Erstürmung der märchenhaften Räuberhütte (hyökkäys rosvojen mökkiin (6. heinäkuuta)).

Myös muut tilaisuudet, kuten Museoiden yö (25. toukokuuta) ja Julkisten muistomerkkien päivä (8. syyskuuta), saavat tänä vuonna inspiraationsa soittoniekoista.
Livenä voit kokea aasin, kissan, koiran ja kukon soittoniekkasoitot sunnintaisin tuomiokirkon pihalla (5.5.–29.10. sunnuntaisin klo 12, kesä- ja heinäkuussa myös lauantaisin klo 16).

Muita soittoniekkakesän kohokohtia ovat Bremenin erikoiskaupunkiopastukset ja lukuisat mahdollisuudet osallistua, kuunnella ja nähdä, ihmetellä ja nauttia.

Koko soittoniekkakesän 2019 ohjelman löydät osoitteesta stadtmusikantensommer.de.

Pakettimatka Bremenin soittoniekat ja maailmanperintökohde alkaen 126 euroa
Soittoniekkakesäteeman mukaisesti Bremenin matkailuneuvonta on laatinut sadun ystäville houkuttelevan pakettimatkan teemalla Bremenin soittoniekat ja maailmanperintökohde: Hintaan alkaen 126 euroa kahden hengen huoneessa voit varata kahden yön paketin aamiaisineen haluamassasi hotellissa. Hintaan sisältyy lisäksi matka soittoniekka-expressillä, opastus raatihuoneella tai kaupungilla, sisäänpääsy Bremenin Geschichtenhausiin, ryövärin aterian, johon kuuluu nk. aasinmaitoa, sekä Bremenin matkaopasvihkosen. Tämä ja muut Bremenin pakettimatkat ovat varattavissa osoitteessa www.bremen-tourism.de/bremen-packages.

Kaikki Bremenin matkatiedot osoitteesta www.bremen-tourism.de.

Leena