Clean & Safe -todistus

Portugalin matkailuneuvosto Turismo de Portugal valmistautuu siihen, että matkailijat palaavat maahan koronakriisin jälkeen.

Neuvosto on muun muassa ottamassa käyttöön uutta “Clean & Safe” -merkintää. Se myönnetään matkailutoiminnalle, joka täyttää COVID-19-tartuntoja ehkäisevät hygienia- ja siivousvaatimukset.

Merkintä on maksuton, vapaaehtoinen ja voimassa vuoden kerrallaan. Merkinnän saamiseksi on otettava käyttöön sisäiset menettelytapasäännöt, jotka takaavat terveysviranomaisten vaatimusten noudattamisen sekä riittävän hygieniatason tartuntojen ehkäisemiseksi.

Hyväksynnän jälkeen yritykset voivat panna “Clean & Safe” -merkin näkyville toimitiloissaan ja digialustoillaan. Turismo de Portugal varmistaa merkintävaatimusten noudattamisen satunnaistarkastuksilla yhdessä toimivaltaisten viranomaisten kanssa.

OECD:n mukaan juuri Portugalissa on toteutettu eniten erilaisia koronapandemian torjuntahankkeita. Portugalin osuus OECD-maiden yhteensä 148 hankkeesta on 19. Niistä voidaan mainita kansallinen koronavirussivusto sekä tech4COVID19-hanke, joka tukee COVID-19:ään liittyvien teknisten ratkaisujen kehittämistä.

Yhtenä esimerkkinä tästä on Turismo de Portugalin 24. huhtikuuta julkistama “Clean & Safe” -merkintä. Se myönnetään matkailutoiminnalle ja -kohteille, jotka täyttävät COVID-19- ja muita virustartuntoja ehkäisevät hygienia- ja siivousvaatimukset.

Lähde: Turismo de Portugal

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X