Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Costa del Sol satsaa diginomadeihin

Pandemian jäljiltä yhä useampi haluaa ja voi tehdä töitä paikasta riippumatta. Trendin uskotaan tulleen jäädäkseen, ja siksi moni kohde houkuttelee etätyöntekijöitä luoden palveluita, joilla diginomadien elämä tehtäisiin mahdollisimman helpoksi.

Costa del Sol on kartoittanut eurooppalaisten diginomadien tarpeita. Tarjolla on coliving-taloja, coworking-tiloja ja organisaatioita, jotka auttavat etätyöläisiä tekemään Costa del Solista uuden kotinsa.

1) Málaga workbay

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Costa del Sol on perustanut järjestön, Málaga Workbayn, joka auttaa elämänmuutosta haluavia. Järjestön tavoitteena on helpottaa Málagaan muuttamista, tarjota erilaisia työtiloja, antaa tietoa kaupungista, majoituksesta ja kaikesta muusta tarvittavasta, jotta he voivat tehdä Málagasta uuden ja viihtyisän kotinsa.

2) Coliving Málagassa

Coliving in Málaga on hanke, joka aikoo rakentaa 131 asuntoa ja 46 ei-turistista majoituspaikkaa, jotka on suunniteltu nimenomaan diginomadeille. Taloissa digitaaliset nomadit saavat käyttöönsä muun muassa yhteisiä tiloja, kuten suuret keittiöt ja coworking-tilat.

Coliving in Málagan ansiosta digitaaliset nomadit voivat syventyä myös Málagan kulttuuriin, sillä he voivat asua kaupungissa lyhyitä aikoja ja tutustua kunnolla kaupungin tarjoamiin palveluihin ja nähtävyyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3) Täydellinen paikka tehdä bisnestä

Yksi Costa del Solin suurista eduista etätyökohteena on se, että se on täydellinen paikka liiketoiminnalle ja verkostoitumiselle. Yhä useammat ammattilaiset haluavat asua täällä, eikä ole sattumaa, että monet suuret monikansalliset yritykset, kuten Google, ovat valinneet Málagan uusien toimistojen avaamiseen.

Pääkaupungissa sijaitsee myös logistiikkakeskus, jossa toimii tällä hetkellä 65 kansainvälistä tutkimus- ja kehitysyritystä ja joka tunnetaan nimellä Parque Tecnológico de Andalucía. Siellä toimii yrityksiä, jotka edistävät talouskasvua ja työllisyyttä, ja jotka toimivat verkostoissa ja tekevät yhteistyötä kestävien aloitteiden kanssa Agenda 2030 -ohjelman kautta.

4) Helppoa liikkua

Hyvän tieverkoston ansiosta Costa del Solille on helppo päästä ja matkustaa sieltä mihin tahansa muualle maahan.  Costa del Solista pääsee kätevästi suurnopeusjunilla muun muassa Madridin, Barcelonan ja Sevillan kaltaisiin kaupunkeihin ja alueella on useita kilpailukykyisiä autovuokrausfirmoja.

5) Täydellinen kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonta

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Costa del Sol on kohde, joka voi ylpeillä sillä, että se on yksi harvoista paikoista Euroopassa, jossa on hyvä sää ympäri vuoden, ja sen lisäksi myös runsas vapaa-ajan tarjonta tuhansine museoineen, teattereineen ja muine aktiviteetteineen.

Pelkästään pääkaupungissa sijaitsevat 40 näyttelykeskusta, kuten Picasso-museo, Thyssen ja Centre Pompidou, tekevät Malagasta ainutlaatuisen kulttuurikaupungin. Muistomerkkien ja arkeologisten kohteiden ansiosta historia tekee Costa del Solista todella poikkeuksellisen paikan. Málagan maakunta on rantaa ja luontoa, kosmopoliittisia kaupunkeja, upeita sisämaan maisemia ja kauniita postikorttimaisia kyliä meren rannalla.

Lisäksi paikallinen gastronomia on täynnä mitä moninaisimpia makuja, joten ruoan ystävät löytävät täältä hakemansa. Ravintolat, rannalla sijaitsevat chiringuitot, tapasbaarit, viinibaarit ja Michelin-tähdillä palkitut ravintolat tarjoavat varmasti lyömättömän gastronomisen tarjonnan.

 

Pohjoismaiset diginomadit ovat haluttuja etätyöntekijöitä. He ovat 25-45-vuotiaita, heillä on korkeakoulu- tai yliopistokoulutus, he matkustavat useimmiten kumppaninsa kanssa. Vain pieni osa matkustaa lasten kanssa, ja silloin lapset ovat alle kouluikäisiä.

Pohjoismaiset diginomadit valitsevat kohteet elinkustannusten, verkostojen ja muiden diginomadien kanssa muodostuvan yhteisön sekä ilmaston perusteella. Monet haluavat asua kuta kuinkin samalla aikavyöhykkeellä, kuin missä yhteistyökumppanit tekevät töitä.  Tärkeää on myös se, että maahantulo ja siellä olo ei vaadi erityisiä lupia.

 

Lähde: Interface Tourism Spain

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.