Dubailta 2 miljardin dollarin tuki Emirates Airlinesille

Emirates Airlines on saanut COVID-pandemian johdosta noin 2 miljardin dollarin tuen Dubain valtiolta. Virallista julkistusta tuelle ei ole annettu, mutta Reutersin mukaan yhtiö saanut mittavan pääomasijoituksen. Kruununprinssi Hamdan bin Mohammed Al Maktoum oli jo aiemmin luvannut tukevansa Emiratesia pandemian johdosta.

Emirates lentää vain kaukolentoja ja kuuluu näin ollen COVID-kriisin pahimmin koettelemiin lentoyhtiöihin. Maaliskuun puoleenväliin mennessä kaikki matkustajalennot piti lopettaa, ja jo aiemmin kansainvälisiä lentoja oli kysynnän laskun johdosta vähennetty huomattavasti.

Kesäkuussa transitlentoja alettiin taas lentää ja tilanne alkoi parantua, mutta yhtiön talous oli jo kärsinyt huomattavasti. Yhteensä 9 000 työntekijää arvellaan uhkaavan irtisanominen noin 15 prosentin työvoimavähennyksen seurauksena.

Viime viikkoina kehitys on ollut myönteisempää ja Emirates arvioi  voivansa palauttaa lennot kaikille reiteilleen ensi kesään mennessä. Matkustajamäärien väheneminen on kuitenkin jättänyt jälkensä yhtiön talouteen ja loppuvuoden pelastamiseksi henkilöstöä on kehotettu ottamaan 1-3 kuukauden palkaton loma.

Vaikka kahden miljardin tuki on mittava, se ei yksin riittäne kaukolentoihin erikoistuneen yhtiön pelastamiseksi. Lisää tukea arvellaan vielä tarvittavan kriisin aikana. Emirates julkistaa puolivuotistilinpäätöksensä syyskuun lopussa, jolloin selviää, onko tuella ollut toivottu vaikutus yhtiön talouteen.

Lähde: Simply Flying 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X