Hyppää sisältöön
· Leena

Dubain suosio jatkuu

Dubaista ja sen naapuriemiraateista on tullut suosittuja matkakohteita. Reilun kuuden tunnin lento samaan aikavyöhykkeeseen ja aina jotain uutta tarjoava alue kiinnostaa. Aurinkoinen keli ja miellyttävä lämpö, kesäkuukausia lukuun ottamatta, kiehtovat suomalaisia.

Dubai valmistuu vauhdilla Expo 2020 -tapahtumaan, joka järjestetään 20.10.-10.4.2020. ”Kaikista maailman nostokurjista 25 % on nyt Dubaissa”, kertoo Dubaita Pohjoismaissa edustavan Atlantic Linkin Karin Gert Nielsen. Dubai laittaa Expoon valtavasti paukkuja. Mm. uusi metrolinja rakennetaan kuljettamaan ihmisiä näyttelyalueelle, jonne odotetaan 25 miljoonaa kävijää.

Karin suosittelee Dubaita myös lapsiperheille. ”Arabit rakastavat lapsia ja Dubaissa on paljon tekemistä kaiken ikäisille. Myös kulinaristit viihtyvät Dubaissa. Tarjolla on huippuravintoloita ja makuja maailman jokaisesta kolkasta.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä vuonna Ramadania vietetään 5.5.-4.6. Silloin mm. syömistä ja alkoholin käyttöä rajoitetaan entisestään, mutta hotellien ravintoloissa kaikki toimii kutakuinkin normaalisti.

Royal Caribbeanin Dubaista lähtevät risteilyt ovat kasvattaneet suosiotaan. ”Dubain risteilyt ovat suosittuja myös suomalaisten keskuudessa. Aluksena siellä on pienempi ja intiimimpi Jewel of the Seas, johon mahtuu 2 500 matkustajaa,” kertoo Royal Caribbeanin Mari Suihko.

Valittavana on kaksi eri reittiä; Dubaista Abu Dhabiin, Sir Bani Yasin saarelle ja Muscatiin sekä Dubaista Qatariin, Bahrainiin ja Sir Bani Yasin saarelle vievä risteily.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mari muistuttaa, että Dubain risteilyillä vietetään pari yötä myös Dubaissa, jolloin Jewel of the Seas toimii majoituspaikkana jo siellä.

Flydubai lentää Dubaihin kuutisen tuntia. ”Max-koneet ovat nyt lentokiellossa, joten Suomesta lennämme Dubaihin Boeing 737-800 -koneilla”, kertoo flydubaita Suomessa edustava Elina Boman.

Flydubai aloitti lentotoiminnot vuonna 2009 ja yhtiö on yksi nopeimmin kasvava lentoyhtiö maailmassa. ”Lennämme jo yli 90 kohteeseen ja Suomen lennolta on hyvät jatkot lukuisiin kohteisiin. Ja mikäli itse flydubailla ei ole lentoja, niin jatkolennot onnistuvat Emiratesilla”, Elina kertoo.

Hän myös muistuttaa, että flydubain lennoilla tarjoillaan aina lämmin ateria ja myös juomat kuuluvat lipun hintaan.

Royal Caribbean, Dubai Tourism ja flydubai järjestivät agentti-infon Helsingin Katajanokalla sijaitsevassa Flying Cinemassa. Kattavan tietopaketin lisäksi kuulijat pääsivät katsomaan 3D-teatterissa vartin pituisen Suomi-filmin, missä kierrettiin Suomen kansallismaisemissa. Bonuksena katsottiin lapsille suunnattu huikea piirretty, missä kurvailtiin vuoristoradalla dinosaurusten maailmassa. Flying Cineman Amir Ashour kertoo, että Suomifilmien lisäksi teatterissa on tarjolla kuusi erilaista lasten leffaa, jotka ovat suosittuja mm. synttärikesteillä.

Kuvassa vasemmalta Amir Ashour ja Kaisa Kuoppala Flying Cinemasta, Elina Boman flydubaista ja Mari Suihko Royal Caribbeanista.

Leena