Hyppää sisältöön
M/S Finlandia, Eckerö Line
· Ikkunapaikka

Eckerö Linen liikevaihto kasvoi 16 %

Eckerö Linen liikevaihto kasvoi 16 % ja kahden miljoonan matkustajan rajapyykki ylittyi vuonna 2023.

Eckerö Linen julkistamien tietojen mukaan yhtiön liikevaihto vuonna 2023 oli 140 miljoonaa euroa.

Yli kaksi miljoonaa matkustajaa

Vuosi oli onnistunut myös muilla mittareilla. Eckerö Linen matkustajamäärä ylitti edellisvuonna ensimmäistä kertaa kahden miljoonan matkustajan rajapyykin. Myös rahtiliiketoiminnan markkinaosuus kasvoi. Eckerö Linen kuljettamasta rahdista jo 60 % kulkee Vuosaaren sataman kautta, vähentäen keskusta-alueiden ruuhkia Helsingissä ja Tallinnassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Onnistuimme kasvattamaan niin liikevaihtoamme, matkustajamääriä ja rahtiliiketoimintaamme vuonna 2023. Kiitos tästä kuuluu asiakkaillemme, jotka näin osoittavat arvostavansa tarjoamamme palvelun laatua. Haluan myös kiittää koko henkilöstöämme heidän sitoutumisestaan. On suuri kunnia, että Eckerö Line on jälleen sijoittunut kymmenen parhaan yrityksen joukkoon Great Place to Work -listauksessa suurten yritysten kategoriassa”, kommentoi Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

Kestävä merenkulku tärkeää

Liiketoiminnan sijoittuessa Itämerelle ympäristövastuullinen ja kestävä merenkulku on Eckerö Linen toiminnan edellytys. Yhtiö on sitoutunut vastuullisuustavoitteissaan muun muassa pienentämään hiilidioksidipäästöjensä määrää sekä tukemaan Itämeren suojelua ja tutkimusta.

Konkreettisesti toimet näkyvät esimerkiksi M/s Finlandialla, johon tehtiin alkuvuodesta 2024 useita mittavia polttoaineen kulutusta ja ilmastopäästöjä vähentäviä muutoksia. Alukselle asennettiin uudet peräsimet ja potkurin lavat, ja muun muassa näiden muutostöiden avulla tavoiteltu 6 % päästövähennys on jo saavutettu.

Eckerö Line täyttää 30 vuotta

Eckerö Line juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan Itämerellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eckerö Line aloitti liikennöinnin Helsingin ja Tallinnan välillä vuonna 1994. Liikennöinti on tapahtunut alusta asti Suomen lipun alla. Alkuun yhtiö tunnettiin Eestin Linjat -nimellä, joka muutettiin Eckerö Lineksi vuonna 1997.

Eckerö Line juhlii 30-vuotista taivaltaan muun muassa järjestämällä syksyn aikana perjantaisin erityisiä juhlaristeilyjä, Vuosikymmenten bileitä. Nämä risteilyt tarjoavat matkustajille mahdollisuuden nauttia suosikkiesiintyjistä eri Eckerö Linen vuosikymmeniltä, alkaen 90-luvusta. Tarkemmat tiedot näistä Vuosikymmenten bileistä, esiintyjistä, aikatauluista ja lippuarvonnoista julkaistaan myöhemmin.

Lähde ja kuva: Eckerö Line

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.