Egyptin Loisto Tallinnan Kumussa ja Helsingin Amos Rexissä

Virossa järjestetään ensimmäisen kerran muinaisen Egyptin taiteen suurnäyttely, jossa on esillä tuhansia vuosia vanhoja arkeologisia löytöjä maailman suurimpiin kuuluvasta muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelmasta.

Muinaisen Egyptin aarteet ovat esillä samaan aikaan myös Amos Rex -museossa Helsingissä.

Egyptin loisto on suuri kaksoisnäyttely, jonka osanäyttelyt Tallinnassa ja Helsingissä ovat samanaikaisesti itsenäisiä mutta myös toisiaan täydentäviä.

Tallinnassa 200 hyvin erilaisen alkuperäisesineen kautta voi tutustua faaraoiden valtakuntaan ja egyptiläisten arkeen, jossa taide yhdisti maanpäällistä ja tuonpuoleista.

Amos Rexissä on kymmenen teeman kautta esillä muinaisen Egyptin elämän ja kuoleman koko kirjo, arkisista esineistä aina kultaisiin amuletteihin, eläinten muumioihin ja suuriin veistoksiin saakka. Näyttelyssä pääsee tutkimaan muinaisten egyptiläisten vuodenkiertoa, maailmankuvaa ja valtiorakennetta. Kävijä saa tietoa jumalista ja egyptiläisten harjoittamasta uskonnosta, sekä siitä, miksi ja miten vainajia muumioitiin. Yhdessä esineistö muodostaa kiehtovan ja elävän kuvan muinaisesta Egyptistä.

Arkeologisten kaivausten paljastama rikas kulttuuri näkyy arjessamme yhä: esimerkiksi 365 päivän kalenteri, jossa vuosi jaetaan 12 kuukauteen, oli käytössä jo muinaisessa Egyptissä. Ei siis ole ihme, että Egyptin loisto ei himmene, vaikka vuosituhannet kuluvat.

Näyttely järjestetään yhteistyössä arvostetun italialaisen Museo Egizion kanssa.

Näyttely on esillä  Tallinnassa 10.10.2020- 28.3.2021
Liput Kumussa: 10 eur/aikuinen, vuoden 2020 ajan joka kuun viimeisenä keskiviikkona 3 eur.

Helsingin Amos Rexissä näyttely on avoinna 9.10.2020-21.3.2021.
Liput Amos Rexissä 20 eur/aikuinen, museokortilla ilmainen.

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X