Hyppää sisältöön
Matkailija pyörätuolissa Villa Elfvikissä
· Ikkunapaikka

Espoolle Sustainable Travel Finland -merkki

Espoo on yksi ensimmäisistä suurista kaupungeista Suomessa, jotka ovat saavuttaneet Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF) -merkin, Oulun ja Turun ohella.

Visit Espoo on työskennellyt kestävän matkailun edelläkävijöiden joukossa Suomessa, ja merkittävää työtä on tehty yhteisvoimin alueen yritysten kanssa jo useita vuosia. Visit Espoo pyrkii vastuullisen matkailun edistämisellä kokonaisvaltaiseen matkailun kestävään kehittämiseen, joka ottaa huomioon ekologiset, taloudelliset ja sosiokulttuuriset tavoitteet.

Runsas määrä SFT-merkin saaneita yrityksiä

Matkailualueella toimii tällä hetkellä yli 20 STF-merkin saanutta matkailuyritystä, jotka tekevät ansiokasta työtä vastuullisuuden eri osa-alueilla. Espoo on myös alueiden kärkipäässä STF-merkin saaneiden yritysten lukumäärässä laskettuna. Jo pitkään erilaisin sertifikaatein kestävästä toiminnastaan kertoneet hotellit ovat hyvä esimerkki kestävän matkailun edelläkävijöistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueelta on valittu Visit Finlandin ensimmäinen vastuullisuuslähettiläs ja yrityksissä tehtävä vastuullisuustyö on huomioitu myös kansainvälisesti.

”STF-merkki on meille merkittävä tunnustus ja osoitus pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun edistämisessä. Yrityksillä on tämän merkin saamisessa ollut myös tärkeä rooli ja iso kiitos meneekin sinne suuntaan. Meillä on useita edelläkävijäyrityksiä muun muassa Nuuksion seudulla ja Espoon rannoilla, ja onpa heidän joukossaan tosiaan myös Visit Finlandin ensimmäinen vastuullisuuslähettiläs. Voimme olla iloisia siitä, että koko pääkaupunkiseudun pitkään jatkunut työ kestävän matkailun edistämisessä saa tunnustusta, kun Helsinki valittiin juuri maailman kestävimmäksi matkailukohteeksi Global Destination Sustainability (GDS) -indeksin perusteella. Voimme ylpein mielin tavoitella maailman kestävintä pääkaupunkiseutua matkailukohteena,” Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo toteaa.

Tällä hetkellä vastuullisuutta kehitetään myös pääkaupunkiseudun yhteisen kokous- ja kongressihankkeen avulla, jossa tuetaan alan yrityksiä ja toimijoita muun muassa hiilijalanjäljen laskemisessa, ympäristösertifioinneissa ja kestävässä tuotteistamisessa sekä luodaan pääkaupunkiseudun yhteinen kestävän kokous- ja kongressialan tarina.

Kestävän matkailun tiekartta

Jotta kestävän kasvun kaikki ulottuvuudet toteutuvat, Visit Espoon matkailustrategian eli Kestävän matkailun tiekartan 2021-2030 kantavina painopistealueina ovat vastuullisten matkailupalvelujen tarjoaminen alueella ympärivuotisesti sekä monimuotoista matkailua ja inklusiivisuutta korostava ”Matkailu kuuluu kaikille” -ajatus. Matkailun kestävä kasvu Espoossa ja lähialueilla syntyy yhteistyössä kumppaneiden kanssa, ja vastuullisuustyön tuloksia seurataan ja raportoidaan avoimesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Vastuullisuus on käytännön tekoja. Kannattavuuden, paikalliskulttuurin elinvoimaisuuden ja ympäristötekojen lisäksi kestävä matkailu ottaa huomioon sosiaalisen vastuun, joka näkyy muun muassa esteettöminä palveluina ja henkilöstön hyvinvointiin panostamisena. Espoon matkailustrategia ottaa rohkeasti kantaa siihen, että matkailu kuuluu kaikille. Visit Espoo ja alueen matkailuyritykset ovatkin yhdessä ottaneet tavoitteeksi, että jo ensi vuonna inklusiivisuus on kiinteä osa kaikkien matkailuyritysten liiketoiminnan kehittämistä, palveluiden tuotteistusta ja viestintää”, Visit Finlandin vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Kokkarinen sanoo.

Lähde ja kuva: Espoon kaupunki

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: [email protected].