Euroopan lentoyhtiöiden määrä kasvussa pandemiasta huolimatta

COVID-19 pandemian aikana seitsemän eurooppalaista lentoyhtiötä on lopettanut toimintansa: Germanwings, LGW, LEVEL Europe, SunExpress Germany, Jet Time, Laudamotion ja Montenegro Airlines – useimmilla osasyynä lentojen lopettamiseen olivat rakennemuutokset emoyhtiöissä.

Pandemia onkin johtanut yllättävän harvan lentoyhtiön lopettamiseen eikä se myöskään näytä pelottavan uusia yrittäjiä perustamasta uusia yhtiöitä.

CAPA:n tiedon mukaan Eurooppaan on suunnitteilla 18 uutta lentoyhtiötä, mm. muutama pitkän matkan lentoja kaavaileva toimija: Norse Atlantic Airways (halpalennot Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä) ja Flypop (Iso-Britannian ja Aasian väliset lennot). Näiden lisäksi listalta löytyvät Flyr, Airseven, Sky Alps, Andorra Airlines, Heston Airlines, Jump Air, PRAGUSA.ONE, Bees Airline, HiSky, ASL Airlines UK, CMA CGM AIR CARGO, EGO Airways, Fly Armenia Airways, PLAY, ExtraJet ja Italian Airways.

Osa uusista yhtiöistä oli suunnitelmissa jo ennen pandemiaa, mutta hankkeiden eteneminen osoittaa, että kriisi luo usein myös uusia mahdollisuuksia.

Lähde: CAPA Centre for Aviation

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X