Hyppää sisältöön
· Leena

Finnair Pekingin uudelle kentälle

Finnair lisää syksyllä lentoja Pekingiin. Uudet lennot lennetään syyskuun lopulla avattavalle Daxingin (PKX) lentokentälle.

Finnair aloittaa lennot uudelle kentälle 3. marraskuuta alkaen. Lennot operoidaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Airbus A330 -koneella.  

Uusi kenttä on Pekingin kolmas lentoasema, ja se sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Tiananmenin aukiosta. Kentältä pääsee kaupunkiin uudella metrolinjalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Daxingin heksagonin muotoinen lentokenttä on maailman suurin terminaalirakennus. Kentällä on nyt neljä kiitotietä, mutta suunnitelmissa on kasvattaa määrä seitsemään. Vuonna 2021 uuden kentän matkustajamääräksi arvioidaan 45 miljoonaa.
Kentän maksimikapasiteetiksi on tulevaisuudessa laskettu 620 000 lentoa ja 100 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Kentän sanotaan olevan erittäin matkustajaystävällinen. Matka turvatarkastuksesta kauimmaiselle portille kestää vain kahdeksan minuuttia.

Kenttä on rakennettu nopeasti – vain viidessä vuodessa, 8 000 työmiehen voimalla.

Kentän tieltä tuhottiin 11 kylää ja 20 000 ihmistä siirrettiin uusille asuinsijoille. Kaivaustöiden yhteydessä löydettiin jäännöksiä mm. Qing-dynastian aikaisesta hautausmaasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäiset testit tehtiin kentällä toukokuun lopulla, kun neljän lentoyhtiön koneet lähtivät ja palasivat kentälle. Kaiken todettiin toimivan moitteettomasti.

Kentän on suunnitellut Irakissa syntynyt mutta Briteissä asuva naissuunnittelija, Zaha Hadid, joka kuoli yllättäen vuonna 2016.  Hänellä jäi työpöydälle 36 keskeneräistä suunnitelmaa.
Lisää Hadidin upeita arkkitehtonisia taideteoksia voit katsoa tästä.

Leena