Hyppää sisältöön
Finncanopus
· Miia Manner

Finnlinesin uudet sisaralukset tarjoavat karaokevapaan merielämyksen

Finncanopus ja Finnsirius tarjoavat risteilymatkustajille elämyksellisen merimatkan Naantalista Kapellskäriin. Risteilyvalikoima kattaa sekä vapaa-ajan että kokousmatkailijan tarpeet.

Uusilla laivoilla Naantalista Kapellskäriin

Laivamatka Naantalista Kapellskäriin alkaa hieman poikkeavalla tavalla. Risteilylle ilman ajoneuvoa lähtevät matkustajat kuljetetaan sataman terminaalista sukkulabussilla laivan autokannelle, sillä Naantalin satamassa ei ole perinteisiä ”putkia” jalan kulkeville matkustajille. Lyhyt bussimatka taittuu kuitenkin hetkessä, ja autokannelta matkustajat siirtyvät tavalliseen tapaan hissillä laivan oleskelukerroksiin.

On helmikuinen, vesisateinen perjantai-ilta, ja Finnlinesin uusi ropax-alus Finncanopus on lähdössä ensimmäiselle, matkustajia kuljettavalle merimatkalleen. Laiva on juuri saapunut Kiinan Weihaista, China Merchants Jinlingin telakalta. Neitsytmatkalle on kutsuttu ryhmä sisällöntuottajia ja toimittajia, joita emännöivät Finnlinesin laivapalveluista ja uudisrakennusten palvelukonseptista vastaava johtaja Kristiina Uppala, matkustajaliikenteen markkinointiviestinnästä vastaava päällikkö Marjaana Saurila ja viestintäpäällikkö Heidi Österberg.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sateet ja pimeys unohtuvat, kun laivan hissin ovat aukenevat yhdeksännessä kerroksessa. Laivan sisustuksesta on vastannut Uppala, joka työskenteli Kiinassa koko rakennusprojektin ajan. 

”Sisustukseen on panostettu todella paljon. On valittu rauhallisia, merihenkisiä sävyjä, ja niiden lomaan kiinnostavia yksityiskohtia, jotka kulkevat läpi laivan”, Uppala sanoo.

Kapasiteetti kasvaa huomattavasti

Saurila kertoo, että Finncanopus aloittaa liikennöinnin sisaraluksensa Finnsiriuksen parina. Juuri Naantaliin saapunut Finncanopus lähtee Naantalista iltaisin ja Kapellskäristä aamuisin, viime syksynä liikennöinnin aloittanut Finnsirius päinvastoin.

Kristiina Uppala ja Marjaana Saurila Finncanopuksella
Finnlinesin Kristiina Uppala ja Marjaana Saurila esittelevät ylpeinä Finnlinesin uusinta tulokasta. Finncanopus ja Finnsirius ovat osa Grimaldi-konserniin kuuluvan Finnlinesin 500 miljoonan euron uudisrakennusohjelmaa. Kuva: Miia Manner

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisarusten myötä Finnlines kasvattaa kapasiteettiaan Itämerellä huomattavasti. Laivoilla on tilaa 1 100 matkustajalle, eli noin kaksi kertaa enemmän kuin reitin aikaisemmilla ropax-laivoilla. Uudet alukset tarjoavat 5 200 metrin rahtikapasiteetin lisäksi uudenlaisen risteilyelämyksen. Molemmat laivat pitävät sisällään useita ravintoloita, baareja, kokoustiloja, verovapaan myymälän ja viihtyisän span. Spaosaston yhteydessä on monipuolinen, merinäköalalla varustettu kunto- ja erillinen joogasali.

”Omannäköinen, kiireetön ja autenttinen kokemus merellä”, kuvailee Saurila.

”Risteilytuotteemme eroaa markkinoilla olevista siten, että haluamme tarjota elämyksellisen merimatkan, jonka jokainen voi räätälöidä omannäköiseksi. Meillä ei ole karaokea eikä bingoa. Matkustajat voivat nauttia merimatkasta omalla tavallaan, ihan rauhassa.”

Finncanopuksen saapumisen myötä uusina tuotteina on lanseerattu myös picnic-risteily ja kokousmatkat.

”Uusien laivojen palvelut on laajennettu kattamaan sekä liikematkustajien kokoustarpeet että vapaa-ajan matkustajien rentoutumistarpeet. Picnic-risteilyllä merimatkasta voi nauttia päiväseltään.”

Tyylikkäitä hyttejä

On aika suunnata omalle hytille. Onni on suosinut, kun hyttejä on jaettu: yhdeksännen kannen Lux-hytti on kuin korkeatasoisen hotellin luksushuone. Laivan keulassa sijaitsevassa hytissä on kaksi valtavaa panoraamaikkunaa, puulattia, parisänky, oleskelualue avattavalla sohvalla varustettuna, pieni työpöytä ja minibaari. Kylpyhuoneen lattia ja seinät on päällystetty kauniilla kaakeleilla. Sängyn päällä odottaa kaksi vitivalkoista kylpytakkia.

Kuten uusien laivojen nimiä, myös niiden hyttien nimiä on inspiroinut tähtitaivas. Laivamatkalla voi nukkua ylellisessä Kefeus-sviitissä tai Cygniys-keulahytissä, joka luokitellaan Lux-tasoon. Kolmen hengen Kefeus-sviitissä on oma sauna ja amme merinäköalalla, Kassiopeia-sviitissä on amme merinäköalalla ja Lux-keulahyteissä lattiasta kattoon ulottuvat panoramaikkunat. Lisäksi laiva pitää sisällään comfort-, standard- ja economy-hyttejä 2–4 hengelle. Family & Friends -hyttiin mahtuu kuusi matkustajaa.

Henri Alénin hioma menu

Micke’s Wine & Dine sijaitsee laivan 12. kannella. Micke’sissä nautiskellaan pitkän kaavan mukaan: menu on hiottu yhdessä Henri Alénin kanssa, ja sopivat viiniparit on valinnut Samuil Angelov. Keittiömestarina työskentelee ensimmäisen merimatkan aikana Simo Pietarinen. Ravintola on nimetty Mikael Lindholmin mukaan.

”Mikael Lindholm on osittain tämän projektin isä, sillä hän oli mukana alusta alkaen mukana vuonna 2018. Lindholm ehti jäädä ansaituille eläkepäiville hieman ennen kuin laivat valmistuivat. Halusimme antaa Mickelle läksiäislahjaksi oman ravintolan”, kertoo Uppala.  

Tyylikäs ravintola lunastaa lupauksensa nautinnollisesta illallisesta. Siirrymme laivan yökerhoon, missä esiintyy neitsytristeilyn kunniaksi Mikael Konttinen.

”Esiintyjiä ja muuta ohjelmaa, esimerkiksi lapsille, on loma-aikoina. Toivomme, että myös lapsiperheet löytävät laivamme. Perhehyteissä on tilaa jopa kuudelle hengelle. Leikkipaikkoja laivassa on sekä sisällä että ulkona. Lapsiperheiden lisäksi palvelemme mielellämme lemmikkien kanssa matkustavia. Laivalla on lemmikkihyttejä, ja bistro-ravintolassa on oma alueensa lemmikkieläimen kanssa matkustaville. Laivalla on kaksi ulkoilutusaluetta lemmikeille”, Saurila kertoo.

Poreita ulkokannella

Laivan kylpylässä on sisätiloissa kolme poreallasta, useampi sauna sekä ulkoallas. Suomalaisen saunan isoista ikkunoista on auringon pilkahdellessa upea näkymä talviselle Itämerelle. Ulkokannella sijaitsevan poreallas höyryää houkuttelevasti, pakkohan sitä on kokeilla. Kylpemisen jälkeen on aika rentoutua spa-osaston viihtyisässä baarissa.

Spa-osaston yhteydestä löytyvät myös kuntosali ja joogastudio, joista molemmista avautuvat maisemat Saaristomerelle.

Leppoisan meripäivän kruunaavat saaristolaisbuffet Fisherman’s Bistrossa ja drinkkikoulu Stellar-loungessa. Lounge pitää sisällään lukuisia istuma-alueita ja erillisiä, lasiseinillä muista tiloista eristettyjä kokoushuoneita, joita voi vuokrata omaan käyttöön.

”Kokoustaville ryhmille meillä on tarjota Me & Co -alue Stellar Loungen yhteydessä ja paljon erilaisia tiloja 4–72 henkilölle. Viimeisintä teknologiaa hyödyntävät tilat sopivat sekä pienille seurueille että suuremmille ryhmille. Stellar Lounge on muunneltavissa jopa 135 henkilön tilaisuuksiin.”

On kotiinlähdön aika, ja ilman autoa matkustavat kokoontuvat laivan infon eteen. Hissit vievät matkustajat alas autokannelle, bussiin ja terminaaliin.

Teksti ja kuvat: Miia Manner
Artikkeli on julkaistu Ikkunapaikassa 2-3/2024

Ikkunapaikka
Miia Manner

Miia Manner on matkailualaa seuraava toimittaja ja Ikkunapaikan vakituinen avustaja.