Hyppää sisältöön
· Minna Floman

Firenzen Uffizi hajauttaa osan taideaarteistaan

Firenzessä sijaitseva Uffizi on yksi maailman vanhimmista taidemuseoista merkittävine 1200-1700-lukujen taideaarteineen. Kokoelmissa on mm. Botticellin, Correggion, da Vincin, Raffaellon, Michelangelon ja Caravaggion maalauksia.

Uuden Uffizi Diffusi -projektin myötä osa museon teoksista hajautetaan ympäri maata, erityisesti taiteilijoiden kotikaupunkien museoihin ja näyttelytiloihin. Esimerkiksi vuonna 2019 Firenzessä kävi 14 miljoonaa matkailijaa, mutta jatkossa taiteen ystävien ei tarvitse välttämättä matkustaa Firenzeen nähdäkseen kaikki nämä teokset vaan niihin on mahdollista tutustua muuallakin.

Projektin puitteissa teoksia suunnitellaan hajautettavaksi noin 60 näyttelytilaan ympäri Toscanaa. Tavoitteena on myös tehdä Toscanan kulttuurihistoriaa entistä tehokkaammin tunnetuksi tuomalla alueen museoihin näytteille teoksia, joilla on alueeseen paikallinen yhteys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Jonot Uffizin galleriaan ovat pitkiä. Liput kannattaa aina ostaa etukäteen.

 

Firenzen museoon jää hajautuksen jälkeenkin vielä tuhansittain taideteoksia Firenzen-kävijöiden ihailtaviksi.

Uffizin kokoelmien teoksia on ollut aikaisemminkin nähtävänä Firenzen ulkopuolellakin: mm. vuonna 2019 Leonardo da Vincin kuoleman 500-vuotisjuhlan kunniaksi museon teoksia annettiin näytteille taiteilijan kotikaupunkiin, Vinciin.

Lähde: CNTraveler

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Minna Floman