IATA tyrmää Ranskan suunnitellun ympäristöveron

IATA varoitti, että Ranskan ehdotetut uudet ympäristöverot eivät auta ilmailun hiilidioksidipäästöjen hallinnassa, vaan uhkaisi sen sijaan 150 000 ranskalaista ilmailualan työpaikkaa.

Presidentti Macronin alaisuudessa perustettu kansalaisjärjestö Citoyenne pour le Climat (CCC) ehdottaa useita toimenpiteitä ilmailupäästöjen hillitsemiseksi, mukaan lukien uutta ympäristöveroa Ranskassa kirjoitettaviin lentolippuihin. Niiden arvioitaisiin tuottavan 4,2 miljardia euroa vuosittain.

Uuden veron avulla Ranskan päästöt pienentyisivät 3,5 miljoonaa tonnia vuodessa, mikä on alle prosentin Ranskan kokonaispäästöistä.

“Tätä ehdotusta ei voida ottaa vakavasti. Uusi vero vähentäisi 150 000 työpaikkaa ja lisäisi taloudellista tuhoa, jonka COVID-19 on jo aiheuttanut Ranskan ilmailualalle. Kriisin aikana tarvitsemme johdonmukaista politiikkaa, joka säästää työpaikkoja, ei politiikkaa, joka tuhoaa ne ”, sanoo IATA: n pääjohtaja Alexandre de Juniac.

Normaaliaikana Ranskan ilmailuteollisuudessa on noin 1,1 miljoonaa työpaikkaa ja sen osuus on yli 100 miljardia euroa eli noin 4,3 prosenttia kansallisesta BKT:sta.
COVID-19:n alkamisen jälkeen matkustajamäärät Ranskassa ovat laskeneet 80 % maaliskuusta lähtien, kun taas lentoyhtiöiden tulot ovat laskeneet arviolta 15 miljardia euroa. IATAn mukaan vaarassa on noin 466 000 työpaikkaa.

Tänä vuonna Ranska tulee menettämään asemansa maailman yhdeksänneksi suurimpana matkailumarkkinana.

 

Lähde: IATA

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X