Hyppää sisältöön
· Leena

Ibiza etsii uutta suuntaa

Valkoisen saaren taivas ei aina ole ollut pilvetön.

”Oli aika, jolloin englantilaiset matkanjärjestäjät tarjosivat saaren hotelleille kolmen vuoden sopimuksia, samaan aikaan kun pohjoismaalaiset matkanjärjestäjät tarjosivat vain vuoden sopimuskautta. Moni hotelli teki päätökset tehtyjen tarjousten pohjalta, ja lopputuloksen olemme valitettavasti nähneet”, toteaa Ibizan matkailusta vastaava Vicent Torres i Ferrer.

Vicent Torres i Ferrer.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eräät Pohjoismaat ovat jättäneet saaren pois listoilta englantilaisten turistien huonon käytöksen vuoksi.

Monissa kolmen tähden hotelleissa on nyt menossa mittavia remonttihankkeita, jotta majoituspaikan tähtiluokitusta voitaisiin korottaa, samalla kun uudistusten toivotaan tuovan uusia asiakkaita. Mutta ylimääräisen tähden saantikriteerit ovat tiukat.

All inclusive hotelleissa pyritään vastaavasti suitsimaan vapaata alkoholitarjoilua, muun muassa rajoittamalla tarjoilua vain aterioiden ajaksi.

Vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana Ibizalle saapui lentoteitse 3.5 miljoonaa matkailijaa. Suurimman osan muodostivat espanjalaiset, englantilaiset ja italialaiset. Suomalaisia saarelle saapui 740.

Kasvavia markkinoita ovat nyt Intia ja Aasia. Jokunen vuosi sitten saarella pidettiin merkittävät hindulaiset häät, joiden hedelmää on alettu nyt saarella kerätä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ibiza haluaa panostaa myös wellness matkailuun, johon saari tarjoaa mitä mainioimmat vaihtoehdot.

Ibizalla on ollut käytössä matkailijavero vuodesta 2016 lähtien. Tähän mennessä saaduilla tuloilla on muun muassa parannettu saaren vesijohtojärjestelmää.

Timo Kauppinen
Leena