Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ilmaisia junamatkoja Espanjassa

Saksassa kokeiltiin kesällä suuren suosion saaneita 9 euron junalippuja. Nyt myös Espanjan kansallinen rautatieyhtiö Renfe tarjoaa junamatkoja – ilmaiseksi.

Espanjan kansallisen rautatieoperaattorin Renfen liikennöimät lähijunat (Cercanías ja Rodalies) ja alle 300 kilometrin matkat, sisältäen keskipitkän matkan alueelliset linjat (Media Distancia -reitit) ovat ilmaisia 1. syyskuuta-31. joulukuuta.

Uudet ilmaiset matkakortit ovat voimassa yksinomaan Renfen Cercanías-, Rodalies- ja Media Distancia -linjoilla. Lipuilla voi matkustaa myös muilla liikennevälineitä, kuten busseilla, metroilla tai muilla junalinjoilla, joita Renfe ei liikennöi.

Ilmaisten matkojen tavoitteena on, että ihmiset eivät kulkisi työ- tai koulumatkoja omalla autolla. Myös matkailijat voivat hyödyntää lippuja, mutta heidän tulee rekisteröityä Renfen appiin ja maksaa pantti, jotta lipun saa käyttöönsä.

Tarkemmat tiedot Renfen espanjankielisiltä sivuilta

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.