Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Intia oli viime vuonna Aasian suurin lähtevän matkailun lähdemaa

Vuonna 2022 Intian ulkomaanmatkustus elpyi keskimääräistä nopeammin ja siitä tuli ensimmäistä kertaa Aasian suurin lähtevän matkustuksen lähdemaa. Intialaisten ulkomaanmatkat ylittivät Kiinan, Etelä-Korean ja Japanin matkat. Pandemiaa edeltäviin lukuihin verrattuna ne ylsivät hieman yli puoleen vuonna 2019 saavutetusta matkustusvolyymista.

Noin kymmenen miljoonan ulkomaanmatkan myötä Intia on näin ollen Aasian johtava lähtevän matkailun lähdemarkkina. Vuonna 2019 Intia oli viidennellä sijalla Kiinan, Etelä-Korean, Japanin ja Taiwanin jälkeen.

IPK:n Destination Performance Index (DPI) -indeksin mukaan vuonna 2022 Thaimaa, Abu Dhabi ja Dubai olivat Intian suosituimpia matkakohteita. Kaiken kaikkiaan noin 70 prosenttia intialaisista matkustajista teki matkoja Aasiaan, mikä edellisvuoden lukuihin verrattuna kasvoi yli 250 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopan ja Amerikan osuus matkoista oli noin 15 prosenttia.

Vuonna 2022 tärkein intialaisia matkustamaan motivoiva tekijä oli loma ulkomailla. Lomamatkojen markkinaosuus oli 64 prosenttia, ja ne lisääntyivät keskimääräistä enemmän edellisvuodesta. Työmatkat muodostivat noin neljänneksen ulkomaanmatkoista, ja muiden yksityisten ulkomaanmatkojen osuus oli noin 10 prosenttia. MICE-markkinoiden osuus Intian liikematkoista oli yli 70 prosenttia.

Kiertomatkat ovat Intian ulkomaanmatkustajien suosikkiloma noin 30 prosentin markkinaosuudella, seuraavina tulevat kaupunkilomat 26 prosentilla ja aurinko- ja rantalomat noin 20 prosentilla.

Yksi Intian markkinoiden erityispiirre on se, että matkatoimistovarausten osuus on suuri. Niiden osuus on yli 40 prosenttia, mikä on huomattavasti yli maailmanlaajuisen keskiarvon, eikä se laskenut edes pandemian aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2022 intialaisten ulkomaanmatkan keskimääräinen kesto oli kahdeksan päivää, mikä on hieman enemmän sekä edellisvuoteen että pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna.

Keskimäärin intialaiset käyttivät ulkomaanmatkoihin 235 euroa henkilöä ja yötä kohden. Tämä kattoi kaikki kulut, mukaan lukien kuljetus, majoitus, ruokailu ja muut menot, esimerkiksi ostokset. Edellisvuoteen sekä vuoteen 2019 verrattuna ei tapahtunut juuri mitään muutosta, joten intialaisten matkailijoiden menot pysyivät sekä vakaina että korkeina.

IPK:n tutkimusten mukaan Intian ulkomaanmatkustusmarkkinoiden myönteinen kehitys jatkuu vuonna 2023. Ihmisten halu matkustaa ulkomaille on korkealla tasolla myös tänä vuonna, ja on hyvin mahdollista, että vuoden 2019 taso saavutetaan lähitulevaisuudessa.

 

Lähde: ITB Berlin and IPK International

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.