Hyppää sisältöön
· Leena

Intian lentokentät ongelmissa

 

Intialainen keskiluokka kasvaa huikeaa vauhtia. Se on saanut mm. lentokentät ongelmiin.
Matkustajamäärät ovat kuusinkertaistuneet viimeisen vuosikymmenen aikana ja lentokenttien kapasiteetti alkaa olla äärirajoilla.

Keskiluokka luokka matkustaa enemmän kuin koskaan. Sen mahdollistavat mm. monet halpalentoyhtiöt, joiden reittiverkko kasvaa kasvamistaan.
Halvimmat lennot maksavat vain reilun 10 euroa, mikä on vähemmän kuin saman välin kulkeminen Intian ruuhkaisissa ja rähjäisissä junissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intian ilmailuviranomaisten mukaan vuonna 2008 noin 44 miljoonaa intialaista matkusti lentäen. Vuonna 2016 luku oli 265 miljoonaa ja tänä vuonna määrä on jo yli 300 miljoonaa.
Sanotaan, että Intian lentokentät pystyvät maksimissaan käsittelemään 3177 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Ennusteiden mukaan vuonna 2025 Intia menee Iso-Britannian ohi lentomatkustajien määrässä ja vuonna 2036 jo 478 intialaista lentää vuosittain.

Mumbain lentokentällä tehtiin aiemmin tänä vuonna ennätys, kun lentokentälle laski ja nousi 980 lentokonetta 24 tunnin aikana.

Mumbain vanhaa lentokenttää ei voida suurentaa sen kyljessä olevien slummialueiden vuoksi. Rakenteilla on uusi kenttä kauemmaksi keskustasta, mutta se valmistunee aikaisintaan vuonna 2030.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Little India Desk

Leena