Irlannin ekoturismille tunnustusta

Länsi-Irlannissa toimiva Burren Ecotourism Network -verkosto menestyi Lonely Planetin Best in Travel 2021 -listauksessa

Burren Ecotourism Network -verkosto on valittu yhteisö-palkintoluokan parhaaksi matkailuprojektiksi. Perusteluna on se, että verkosto on koonnut yhteen suuren joukon paikallisia yrityksiä, jotka ovat tehneet Burren and Cliffs of Moher -geopuistosta kestävän matkailun globaalin edelläkävijän.

Kaikki verkostoon kuuluvat yritykset ovat sitoutuneet Burren and Cliffs of Moher -geopuiston kestävän matkailun menettelyohjeeseen. Siihen liittyvässä verkkotyökalussa seurataan muun muassa jätteen syntyä, vedenkulutusta ja energiankulutusta sekä kannustetaan yrityksiä vähentämään niitä. Kyseinen järjestelmä on ainoa laatuaan Irlannissa.

Ikonisen Wild Atlantic Way -rantareitin varrella sijaitseva Burren on Euroopan suurimpia kalkkikivialueita ja tunnettu kuumaisemastaan ja ainutlaatuisesta kasvillisuudestaan.

Claren kreivikunnasta löytyy Euroopan upeimpia maisemia ja huippusuosittuja nähtävyyksiä, joten matkailuviranomaiset tiesivät, että pelkkä puhe vastuullisesta matkailusta ei riittäisi. Niinpä he perustivat vuonna 2011 Burren Ecotourism Networkin, jossa on nyt mukana noin 70 paikallista yritystä. Ne ovat sitoutuneet markkinoimaan aluetta vastuullisen ja kestävän matkailun avulla.

Puitteet ovat kunnossa: Burrenissa on kaikkiaan 559 neliökilometriä kuunpintaa muistuttavaa karstimaata, ainutlaatuinen yhdistelmä välimerenkasvillisuutta ja arktis-alpiinista kasvillisuutta, 75 % Irlannissa esiintyvistä luonnonkukkalajeista ja jopa 23 kaunista orkidealajia. Lounaisosasta löytyvät 214 metrin korkeuteen nousevat hiekka- ja silttikivikalliot nimeltä Cliffs of Moher, jotka ovat ohittamaton kohde Irlannin-matkalla.

Lähde: Tourism Ireland

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X