Hyppää sisältöön
· Leena

Irlannissa syksy on yhtä juhlaa

Irlantiin syksyllä matkustavat pääsevät tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja historiaan erilaisilla festivaaleilla. Tarjontaa on niin ruoasta, taiteesta, elokuvista, kauhusta kuin irlantilaisesta kirjallisuudestakin kiinnostuneille.

Dublin Fringe Festival, 7.-22. syyskuuta 2019

Dublinin perinteinen Fringe-kulttuurifestivaali houkuttelee vuosittain yli 30 000 kävijää. Kuusitoista päivää kestävä festivaali täyttää tänä vuonna 25 vuotta, ja sillä voi kokea nimekkäiden ja nousevien kansainvälisten kykyjen teoksia Irlannista ja maailmalta. Tämän vuoden ohjelmassa on esimerkiksi tanssiesityksiä, teatteria, komediaa sekä installaatio- ja performanssitaidetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

fringefest.com

Armagh Food and Cider Festival, 19.-22. syyskuuta 2019

Pohjoisirlantilainen Armaghin kaupunki hemmottelee 19.-22. syyskuuta makunystyröitä useilla tapahtumilla, jotka liittyvät vuotuiseen Armagh Food and Cider Festivaliin. Festivaali juhlistaa alueen tarjoamia makuelämyksiä, ja luvassa on perinteille uskollisesti paikallisten kokkien loihtimia innovatiivisia annoksia, laaturaaka-aineita ja ensiluokkaisia artesaanisiidereitä.
Ohjelmaan sisältyy muun muassa markkinahumua, ruokatapahtumia, opastettuja ruokakierroksia, ruoanlaittokursseja, elokuvailta, jazz-brunssi sekä taidetyöpajoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

www.visitarmagh.com/foodandcider

Kinsale Gourmet Festival, 11.-13. lokakuuta 2019

Kinsale Gourmet Festival on koko Irlannin vanhin ruokafestivaali, ja se järjestetään tänä vuonna 43. kerran. Viikonloppufestivaalin kävijöille on luvassa ruoanlaittokursseja, opastettuja ruokakierroksia Liisa Ihmemaassa ‑hahmojen seurassa sekä samppanjavastaanotto ja äyriäisjuhlat.

kinsalerestaurants.com/kinsale-restaurant-event

Bram Stoker Festival, 25.-28. lokakuuta 2019

Bram Stoker Festival juhlistaa leikkisästi goottilaisuutta, mystiikkaa ja pimeyttä ja kunnioittaa samalla Irlannin tunnetuimpiin kirjailijoihin kuuluvaa Abraham Stokeria, joka tunnetaan muun muassa Dracula-romaanistaan. Ohjelmassa on kaikenikäisille kävijöille sopivia elämyksiä, joista voidaan mainita pop-up-huvipuisto St. Patrick’s Parkissa sekä aikuisille suunnatut kokeelliset kauhunäytelmät.

bramstokerfestival.com

Cork Film Festival, 7.-17. marraskuuta 2019

Vuotuiset Cork Film Festival -elokuvajuhlat ovat Irlannin ensimmäiset ja suurimmat. Painopiste on tasapuolisesti paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä elokuvissa, ja festivaali houkuttelee kävijöitä koko maailmasta. Tämän vuoden ohjelmaa ei ole vielä julkistettu, mutta viime vuonna järjestettiin muun muassa elokuvanäytäntöjä, aarrejahtia lapsille ja lapsenmielisille sekä keskustelutilaisuuksia.

corkfilmfest.org

Jonathan Swift Festival, 29. marraskuuta-2. joulukuuta 2019

Jonathan Swift -festivaali järjestetään Gulliverin retket -romaanistaan tunnetun maineikkaan kirjailijan Jonathan Swiftin muistoksi. Festivaalikävijät voivat tutustua Dubliniin Swiftin jalanjäljissä elokuvien, keskustelutilaisuuksien, konserttien, näyttelyiden ja makuelämysten merkeissä. Festivaalin kohokohtiin kuuluu Yrjöjen (georgiaanisen) aikakauden tyylinen lounas Dublinin linnassa sekä konsertit Pyhän Patrickin katedraalissa ja The Lord Edward -pubissa. Marsch’s Library -kirjastossa taas on mahdollinen kokea, miten Yrjöjen aikakaudella painettiin kirjoja ja lehtiä.

jonathanswiftfestival.ie

 

Lähde Irlannin matkailutoimisto, www.tourismireland.com

 

Leena