Hyppää sisältöön
· Leena

Italiaan maan kattava WiFi

Italian hallitus on lanseerannut  sovelluksen, jonka ansiosta italialaiset ja turistit voivat liittyä WiFi-verkkoon eri puolilla maata käyttäen vain yhtä sisäänkirjautumista.

Käyttäjät voivat liittyä valtakunnalliseen WiFi-verkkoon esimerkiksi hotelleissa, rautatieasemilla tai julkisissa laitoksissa.

Tavoitteena on yksinkertaistaa paikallisten ja matkailijoiden elämää. Alussa sovelluksen on tarkoitus toimia muun muassa Firenzessä, Milanossa, Roomassa ja Barissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WiFi Italia-sovellus on saatavilla Google Playssa ja App Storesta.

Italialaisessa mediassa on kuitenkin kritisoitu hanketta muun muassa siitä, että yhteys ei toimi moitteettomasti tai että se ei kata koko maata.

Esimerkiksi arvostetun La Repubblica-sanomalehden mukaan yhteys toimii vain silloin, kun henkilö on lähellä suljettuja paikkoja, kuten palatseja tai muita rakennuksia, joissa fyysiset reitittimet sijaitsevat. Lehden toimittajat huomasivat ongelmia Roomassa ja Milanossa.

Italian talouskehitysministeriö vastasi lehden kritiikkiin toteamalla, että tämä on vasta alkukankeutta ja että parannuksia on luvassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WiFi Italia-sovellus on osa 2016 laadittua “matkailualan digitointiprotokollaa”, jonka tarkoituksena on parantaa digitaalisten palvelujen tarjontaa Italiassa vieraileville matkailijoille. Hankkeeseen on suunnattu noin 2 miljoonaa euroa pitkällä aikavälillä.

Tietoverkkojen tietoturva-asiantuntijat varoittavat kuitenkin julkisista verkoista, jotka voivat olla hyvinkin alttiita hakkereille ja rikollisille.

Timo Kauppinen
Leena