Italian hallitukselta jättikorvaukset varustamoille

Italian hallitus maksaa risteilyvarustamoille 57,5 miljoonaa euroa korvauksia siitä, että ne eivät enää pääse Venetsian laguuniin.

Vuodeksi 2021 on varattu noin 30 miljoonaa euroa laivayhtiöille, joille on aiheutunut kustannuksia reittien uudelleenjärjestelyistä ja matkojen peruuttaneiden matkustajien korvausten maksamisesta.

Lisäksi 27,5 miljoonaa euroa – viisi miljoonaa tänä vuonna ja loput vuonna 2022 – on osoitettu laivaterminaalien operaattoreille ja operointiin liittyville yrityksille.

Päätös kieltää suurten risteilyalusten saapuminen Venetsian keskustaan tehtiin heinäkuussa vain muutama päivä ennen YK:n kulttuurijärjestö Unescon kokousta, jossa ehdotettiin Venetsian lisäämistä uhanalaisten kulttuuriperintökohteiden luetteloon. Kielto toteutettiin vuosia kestäneen kampanjoinnin jälkeen, sillä suuret laivat saastuttavat kanavia ja edistävät kaupungin perustusten eroosiota.

Nyt suuret risteilyalukset ohjataan läheiseen Margheran satamaan. Pienemmät risteilyalukset voivat edelleen saapua kaupunkiin Giudeccan kanavan kautta.

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X