Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Japanin odotukset murskaantuivat

Korona-pandemia ja sitä seurannut olympialaisten peruuntuminen ovat valtaisa isku Japanin matkailuteollisuudelle.

Euromonitor Internationalin analyytikko Tatsunori Kuniyoshin mukaan Japanin matkailu kärsii nyt toden teolla. Vaikka olympialaisten siirtäminen ottaa koville, suurempana murheenkryyninä on kuitenkin COVID-19:n aiheuttamat vahingot matkailuteollisuudelle. Pandemian kestosta ei vielä osata sanoa mitään. Kiina ja Etelä-Korea ovat Japanin suurimmat markkinat ja niiden elpyminen on nyt tärkeää.

Euromonitor International ennusti ennen pandemian puhkeamista, että matkustus Japaniin kasvaisi tänä vuonna 5,4 %, eli lähes 35 miljoonaan matkustajaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeisten ennusteiden mukaan matkustajien odotetaankin tänä vuonna vähenevän 16,5 %.

Ennusteiden mukaan määrät nousisivat ensi vuonna 13,1 %.

Japanin majoituskapasiteetti on viime vuosina noussut yli 220 605 000 huoneeseen sen valmistautuessa olympialaisiin. Tokiossa käyttöaste on liikkunut 79 % paikkeilla.

Nyt se on romahtanut. Etenkin pienempien majoitusvaihtoehtojen, kuten ryokanien puolesta ollaan nyt huolissaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Japanissa odotetaan hallitukselta kevennyksiä mm. verotuksessa, jotta majoituskapasiteettia olisi ensi vuonnakin tarpeeksi tarjolla.

 

Lähde: Euromonitor International

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.