Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Japanin Wakayaman alue – Best in Travel 2021

Japanin Osakan eteläpuolella sijaitseva Wakayaman alue on voittanut lukijoiden äänestämän Lonely Planetin Best in Travel 2021 Readers´Choice palkinnon –kestävän kehityksen luokassa.

Ekoloogisuus näkyy Wakayaman jokapäiväisessä elämässä monin tavoin; Kumano Kodon perinnössä sekä buddhalaisten perinteiden ja kestävän merielämän säilyttämisessä.

Vaellukset Wakayamassa tapahtuvat usein Kumano Kodon reitillä, joka on toinen kahdesta  Unescon maailmanperintökohteeksi luokittelemasta pyhiinvaellusreitistä maailmassa. Toinen on Camino De Santiago Espanjassa. Entiset keisarit, aristokraatit, samurait ja pyhiinvaeltajat läheltä ja kaukaa ovat kulkeneet näitä pyhiinvaellusreittejä yli 1000 vuoden ajan matkalla Kiiber-vuorten pyhille paikoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luonnonsuojelu on aina ollut luonnollinen osa Kumanon historiaa. Perinteisesti jokia, puita ja vuoria kunnioitetaan ja niitä on pidetty jumalallisina olentoina, joita paikalliset ihmiset ovat palvoneet muinaisista ajoista lähtien. Pyhiinvaellusreittejä käyttävät yhä nykyään sekä pyhiinvaeltajat että tavalliset vaeltajat, jotka kulkevat poluilla muutamasta tunnista useisiin päiviin. Historialliset jäljet ​​johtavat hohtavien vesiputousten, temppeleiden ja pyhäkköjen kautta antaen kulkijalle mielenrauhaa matkallaan.

Koyasanissa on yli 100 buddhalaista temppeliä. Shukubo, joka tarkoittaa kirjaimellisesti “munkkien majoitusta”, on paikka, jossa kävijät voivat nauttia aidoista buddhalaisista perinteistä, kuten meditaatiosta ja vaikkapa uppoutumisesta sutraan.  Kannattaa myös maistella perinteisiä buddhalaisia Shojin ryori ruokia, joiden raaka-aineet tulevat paikallisilta maanviljelijöiltä ja luonnosta.

Kauniilla Shirahaman rantaviivalla on upeat valkoiset hiekkarannat, jotka sopivat erinomaisesti ympäristöystävällisiin vesiaktiviteetteihin, kuten sukellukseen ja snorklaukseen. Täällä on myös luonnollisia kuumia lähteitä, joita on arvostettu ja käytetty yli 1300 vuoden ajan. Kylpy näissä lähteissä on täydellisen rentouttava loppurituaali pitkälle vaellukselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaellus Kumo Kodon historiallisilla pyhiinvaellusreiteillä, vierailu buddhalaisessa temppelissä Koysanissa, sukeltaminen korallirannoilla tai rentouttava uinti kuumassa lähteessä ovat vain muutamia esimerkkejä ainutlaatuisista kokemuksista kestävän matkailun Wakayamassa.

 

Lähde: Japanin turistitoimisto

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.