Hyppää sisältöön
· Leena

Joulupukin kotikenttä uudistui

Finavia on avannut Rovaniemen lentoaseman uuden laajennuksen juuri sopivasti joulusesongin kynnyksellä.

”Hulppeat 5 000 neliötä uutta tilaa, merkittävästi lisää passintarkastus-, lähtöselvitys- ja turvatarkastuslinjoja, uusia lähtöportteja ja laajennettu matkatavarajärjestelmä sujuvoittavat matkustusta ja nostavat Rovaniemen lentoaseman palvelut uudelle tasolle. Olemme nyt saaneet runsaasti lisää kapasiteettia ja tehokkuutta”, iloitsee Rovaniemen lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi Finaviasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös lentoaseman ostos- ja ravintolapalvelut ovat kohentuneet. Joulupukista ja Lapin maisemista inspiraationsa ammentanut Ahkio-ravintola tarjoaa turisteille perinteisiä pohjoisen herkkuja kuten poroa ja lohta kansainvälisiä makuelämyksiä unohtamatta. Napapiirin lahja suoraan Joulupukin kylästä avaa myymälänsä lentoasemalle ja tuo parhaimmat matkamuistot matkustajien saataville.

Lapin lentoasemien investointiohjelma käynnistyi vuoden 2018 alussa. Kittilän lentoaseman terminaalia laajennettiin 2 000 neliötä (+20 %), ja se valmistui jo vuosi sitten. Tänä syksynä Kittilässä otettiin vielä käyttöön kaksi uutta rullaustietä ja neljä konepaikkaa lisää (+50 %). Ivalon lentoaseman laajennus valmistuu marraskuun loppuun mennessä 2019.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä Turkish Airlines aloittaa 5. joulukuuta 2019 suorat reittilennot Istanbulista Rovaniemelle. Lentoja on talvikaudella kolmesti viikossa: tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Toinen merkittävä lentoyhteys avataan 21. marraskuuta, kun Easyjet aloittaa lennot Manchesterin ja Rovaniemen välillä. Talvilentoja on kahdesti viikossa: maanantaisin ja torstaisin.

Lapin lentoasemien reittilennot joulu- ja talvisesongin aikana

  • Ivalo: Frankfurt (Lufthansa), Lontoo (Finnair), Helsinki (Finnair, Norwegian)
  • Kemi: Helsinki (Finnair)
  • Kittilä: München (Lufthansa), Lontoo (Finnair), Helsinki (Finnair, Norwegian)
  • Kuusamo: Frankfurt (Lufthansa), Helsinki (Finnair)
  • Rovaniemi: Istanbul (Turkish Airlines), Lontoo (Easyjet, Norwegian), Manchester (Easyjet), Helsinki (Finnair)

Lähde: Finavia

Leena