Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kaakkois-Aasian maat tiivistävät matkailuyhteistyötään

Kymmenen Kaakkois-Aasian maata toimivat alueellisen kattojärjestönsä ASEANin kautta yhteistyössä monella sektorilla, myös matkailussa. Vaikka jokainen edistää itsenäisesti omaan maahansa suuntautuvaa matkailua, haluavat ne myös edistää yhdessä koko ASEAN-aluetta yhtenä matkailualueena yhteisen matkailumarkkinointistrategian avulla.

Pari viikkoa sitten päättyneessä ASEAN Tourism Forumissa (ATF) maat julkaisivat uuden verkkosivuston, www.visitSEAsia.travel , jota kuvaillaan entistä käyttäjäystävällisemmäksi, nykyaikaisemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi kuin aiemmat nettisivustot. Kuluttajille suunnattu sivusto tarjoaa runsaasti tietoa Kaakkois-Aasian matkakohteista ja tapahtumista ja on varmasti hyödyksi matkojen suunnittelussa. Online-näkyvyyteen satsataan myös 10 maan yhteisillä Facebook– ja Instagram-sivuilla.

Viime vuonna koko ASEAN-alue vastaanotti 133 miljoonaa kansainvälistä matkailijaa, jossa kasvua vuoteen 2018 oli 7 prosentin verran. Saapuvista turisteista noin kolmasosa tuli alueen sisältä ja kaksi kolmasosaa muualta maailmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuosittain järjestettävä ASEAN Tourism Forum kerää yhteen käytännössä kaikki merkittävimmät matkailualan toimijat koko Kaakkois-Aasian alueelta. Tammikuun puolivälissä pidettävä tapahtuma järjestetään vuorotellen yhteisön eri maissa. Tänä vuonna vuorossa oli Brunei ja sen pääkaupunki Bandar Seri Begawan. Tapahtuman yhteydessä kokouksiaan pitivät niin kansalliset matkailutoimistot, matkanjärjestäjä- ja matkatoimistoliitot, hotellialan järjestöt sekä myös maiden matkailuministerit. Tällä kertaa mukaan oli kutsuttu myös merkittävimpien yhteistyömaiden, Kiinan, Japanin ja Etelä-Korean ministerit.

Osana ATF:ää ovat kolmipäiväiset matkailualan TRAVEX-ammattilaismessut. Näytteilleasettajina toimivat alueen matkailuyritykset ja -organisaatiot ja kävijöinä joukko ulkomaisia alan ammattilaisia. Tänä vuonna Travexiin osallistui 263 näytteilleasettajaa ja 160 kansainvälistä ostajaa. Kansainvälisen median edustajia paikalla oli 40. Ensi vuonna ATF ja TRAVEX järjestetään Kambodžan Phnom Penhissä 17.-23. tammikuuta 2021. Ammattilaiset voivat alkaa rekisteröidä hakemuksia kansainväliseksi ostajaksi ”Hosted Buyer”-statuksella (sisältäen lennot ja majoitukset) toukokuusta lähtien osoitteessa atf2021cambodia.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Esa Aalto
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.