Hyppää sisältöön
· Leena

Kaksi kiinalaista lentoyhtiötä Suomeen

Tibet Airlines avaa reitin Jinanista Helsinkiin huhtikuun alussa ja Juneyao Air Shanghaista kesällä 2019.

Tibet Airlinesin Brand Manager Lin Mingjing ja Suomen maajohtaja Liu Yukun olivat mukana matkamessuilla.

Tibet Airlines avaa Jinan-Helsinki reitin 8. huhtikuuta alkaen kerran viikossa ja toukokuusta lähtien kaksi kertaa viikossa. Reitti lennetään Airbus 330 koneella.

Tibet Airlinesin päätoimipiste on Tiibetin Lhasassa, lentoyhtiö on perustettu vuonna 2010. Lentoyhtiö aloitti säännölliset lennot heinäkuussa 2011 Airbus A319-koneilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Juneyao Airin kaupallisen osaston Project Manager Dewei Zeng on iloissaan uudesta ilmasillasta Kiinan ja Suomen välillä.

Toinen kiinalaisyhtiö, Juneyao Air, aloittaa suorat lennot Shanghain Pudongin lentoasemalta Helsinkiin kesä-heinäkuussa 2019.

Päivittäiset lennot operoidaan uusilla Boeing 787 Dreamliner koneilla.

Juneyao Air on osa yksityistä Shanghai Juneyao Groupia, joka on yksi Kiinan sadasta suurimmasta yrityksestä.

Juneyao Air on perustettu vuonna 2006 ja sen kotikenttä on Shanghai, josta on yhteydet yli 50 Kiinan kohteeseen ja useisiin kansainvälisiin kohteisiin. Juneyao Air on Star Alliance-lentoyhtiöallianssin partneri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kiinan ja Suomen välillä matkusti yli 550 000 matkustajaa vuonna 2018. Kiinan kohteet olivat Japanin jälkeen suosituimpia kaukokohteita. Juneyao Air on hieno lisäys Helsinki-Vantaalle ja tarjoaa kattavan reittiverkoston Kiinassa”, sanoo Finavian reittikehityksestä ja Helsinki-Vantaan lentoasemasta vastaava johtaja Joni Sundelin.

Uudet kiinalaiset lentoyhtiöt aloittavat lentoliikenteen Suomeen ensimmäisenä Euroopan kohteena. Uusien yhteyksien myötä ensi kesänä Helsinki-Vantaalta on 51 viikoittaista suoraa lentoa Kiinaan.

Leena