Kanariansaaret kaavailee matkailukuplaa talvikaudeksi

Kanariansaarten matkailuministeri Yaiza Castilla ja Pohjoismaiden suurimman matkanjärjestäjäkonsernin Nordic Leisure Travel Groupin toimitusjohtaja Magnus Wikner ovat neuvotelleet matkailua edistävistä toimista ja mahdollisuuksista rakentaa Kanariansaarten ja Pohjoismaiden välille koronapandemian johdosta ns. matkailukupla talvikaudeksi. Nordic Leisure Travel Group -konserniin kuuluvat mm. Ving, Spies ja Tjäreborg sekä tilauslentoyhtiö Sunclass Airlines (entinen Thomas Cook Scandinavia).

Kanariansaaret houkuttelee pohjoismaalaisia talvilomailijoita auringolla, uimarannoilla ja kohtuullisen läheisellä sijainnillaan. Jos alueen tartuntatilanne saadaan kohenemaan, matkailukuplan rakentaminen voisi mahdollistaa loka-maaliskuun välillä etelänmatkan arviolta 179 000 pohjoismaalaiselle turistille.

Ruotsi on ainoa Pohjoismaa, joka ei ole ottanut käyttöön rajoituksia ulkomailta palaaville matkustajille; muut edellyttävät Espanjasta palaavien matkustavien noudattavan karanteenia. Pohjoismaiset matkanjärjestäjät ovat tosin vedonneet Tanskan, Norjan ja Suomen hallituksia säätämään karanteenimääräyksiään niin, että niitä sovellettaisiin maantieteellisiin alueisiin maiden sijasta. Näin Kanariansaaria varten voitaisiin määritellä erilliset säännöt, kun tartuntatilanne siellä paranee.

Kanariansaaret on panostanut matkailuteollisuuden koko tuotantoketjun turvallisuusprosesseihin matkailijoiden luottamuksen palauttamiseksi. Suunnitteilla on myös mahdollisen lisävakuutuksen käyttöönotto.

Kaavailtu matkailukupla edellyttää matkailijoiden koronatestausta lähtömaassa. Testauksien yhteisrahoituksestakin keskusteltiin neuvotteluissa. Osapuolet uskoivat, että testit parantaisivat osaltaan luottamusta turvalliseen lomailuun.

Lähde: Espanjan Matkailutoimisto

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X