Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Katalonian pohjoisrannikko sai oman matkaoppaan

Katalonian pohjoisrannikko Costa Brava tulvii elämää: puhtaita uimarantoja, kulttuuria, tasokkaita ruokaelämyksiä ja tekemistä aktiiviliikkujille. Silti kohteesta ei vielä ole löytynyt suomenkielistä matkaopasta. Nyt puute on paikattu.

Paula Kultanen Ribasin kirjoittama Tripsteri Costa Brava esittelee alueen parhaat matkakohteet ja kertoo kiinnostavia paikallisvinkkejä ja anekdootteja tästä vähemmän tunnetusta Välimeren kohteesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tripsteri Costa Brava vinkkaa parhaat ravintolat ja tapasbaarit eri budjeteille, vie ihaniin luontokohteisiin ja viinitiloille sekä tietysti surrealistisiin Salvador Dalí -museoihin.

Costa Bravan pääkaupungissa Gironassa seikkaillaan muun muassa Game of Thronesin kulisseissa. Upeiden uimarantojen ohella opas kertoo myös rannikon upeista festivaaleista, lasten kohteista ja vesiurheilumahdollisuuksista.

Perinteisen matkaopasosuuden lisäksi Kultanen Ribas syventyy Costa Bravan mielenkiintoiseen historiaan, kansanluonteeseen ja kulttuuriin. Kirjassa opitaan muun muassa, miksi Gironan kansalliseläin on kärpänen, kuinka Costa Bravan maisemat innoittivat Dalía, Picassoa ja Buñuelia ja mitä Frank Sinatra ja Truman Capote tekivät Costa Bravalla.

Tripsteri Costa Brava -matkaopas on myynnissä kirjakaupoissa kautta maan. Hinta 28 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Katalonian turistitoimisto

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.