Hyppää sisältöön
· Leena

Kataloniassa kulttuurimatkailun vuosi

Kataloniassa vietetään tänä vuonna kulttuurimatkailun vuotta.

Katalonian alueen tuhatvuotiseen historiaan ja runsaaseen kulttuuritarjontaan lukeutuvat muiden muassa Dalí, Miró, Tàpies, Pau Casals ja Gaudí.

Kataloniassa on yhdeksän Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon merkittyä kohdetta: Palau de la Múscia Catalana -konserttitalo ja Sant Pau -sairaala Barcelonassa, Pobletin luostari, Tarracon roomalaiskaupunki, 27 kalliomaalauskohdetta, jotka ovat osa itäisen Espanjan kalliomaalausvyöhykettä, Vall de Boín varhaisromaaniset kirkot, Antoni Gaudín työt, la Patum de Berga -perinnejuhlat, ihmistornit sekä Pyreneiden alueen perinteikkäät tulen ja kesäpäivänseisauksen juhlat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katalonian rikkaan ja monipuolisen kulttuuriperinnön helmiin lukeutuvat myös iberiläiskylät (esim. Calafell), Iberian niemimaan ensimmäisen kreikkalaiskaupungin rauniot (Empúries), goottilaiset katedraalit (esim. Barcelonassa ja Tarragonassa) ja juutalaiset kaupunginosat (Girona). Taiteen ja arkkitehtuurin ystäville Katalonian modernismi, jonka tunnetuin edustaja on Antoni Gaudí, tarjoaa ainutlaatuisia kohteita, joita ei muualta maailmasta löydy. Tunnetuimpia rakennuksia ovat mm. La Pedrera, Sagrada Família sekä Parc Güell.

Katalonian historiaan pääsee tutustumaan myös alueen yli neljässäsadassa museossa ja taidekeskuksessa, jotka esittelevät taiteen tyylisuuntia ja tarjoavat runsaasti ohjelmaa ja näyttelyitä.

Alueella on myös useita kiinnostavia matkailureittejä, kuten Camí de Sant Jaume, Camí dels Bons Homes, Ruta del Cister ja Camí Ignasià. Lisäksi Katalonia tarjoaa vierailijoille perinteisiä, omaleimaisia juhlia ja useita festivaaleja, joilla pääosissa ovat musiikki, tanssi, teatteri ja sirkustaide.

Lisätietoja osoitteessa: www.catalunya.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Pont del Diable, Tarragona

Leena