Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kesä, loma ja riippukeinu ovat taas täällä! Tässä lukuehdotuksia lokoisiin päiviin.

Tässä muutamia matkailullisia lukuehdotuksia kesän kiireettömiin päiviin. Näiden kirjojen parissa pääset Australiaan, Skotlantiin, italiaan ja Tampereelle. Lentopelkokin otetaan haltuun.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesytön Saari
Karen Swan

Skotlantiin kuuluvat St. Kildan saaret sijaitsevat Pohjois-Atlantilla 160 kilometrin päässä Britannian mantereesta. 1930-luvulla puuttoman karut, merilintujen kansoittamat saaret evakuoitiin elinkelvottomina. Karen Swan uppoutui saariryhmän viimeisten asukkaiden elämään luonnon armoilla ja loi unohtumattoman, rosoisenkauniin romaanisarjan, jonka fiktiiviset tapahtumat käynnistyvät huimapäisen Effien tarinalla.
Kirjoittaessaan Kesytöntä saarta Karen Swan paneutui gaelin kieleen sekä ajan puhe-, käytös- ja pukeutumistapoihin. Sarjan ensimmäinen osa on nyt suomennettu, seuraava ilmestyy ensi vuoden alussa.

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

Takaisin Kotiin
Kate Morton

Työnsä menettänyt toimittaja Jess palaa Lontoosta Australiaan, kun hänen isoäitinsä kiidätetään sairaalaan. Isoäitinsä talossa Jess päätyy penkomaan menneitä. Vanhan kirjan löydettyään hän alkaa koota traagisen kohtalon jouluaattona 1959 kokeneen Turnerin perheen tarinan palasia. Ratkaisemattomaan rikosmysteeriin uppoutuessaan Jess löytää hätkähdyttävän kytköksen oman sukunsa historiaan.

 

 

 

 

 

Seuraavana Tampere
Mirella Mäkilä

Hulvaton lukuherkku Tampereen paluumuuttajasta aloittaa mutkatonta elämää ja ystävyyttä ylistävän Se on moro -sarjan.
Kun helsinkiläistyneen Roosan elämältä putoaa pohja, suuntia on vain yksi – Tampere. Voiko vanha kotikaupunki tarjota mitään, kun sen on jo kerran jättänyt taakseen?

 

 

 

 

 

 

Kylässä Italiassa
Heli Pekkarinen

 

Heli Pekkarinen on Roomassa asuva filosofian tohtori, vapaa kirjoittaja ja innokas harrastajavalokuvaaja. Hän tunnustautuu ”kylähulluksi”, joka suuntaa hiljaisiin keskiaikaisiin kyliin aina kun voi. Kylässä Italiassa on kirja Italiasta, sen kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle. Kirja vie lukijan keskiaikaisiin kyliin eri puolille Italiaa ja kuljettaa niin kukkuloilla olevien kivikylien kapeilla kujilla kuin kalastajakylien pittoreskeilla piazzoillakin.

 

 

 

 

Yli maiden ja mannerten – Opas lentopelon hallintaan
Paula Kinnunen

Psykologi Paula Kinnunen on valmentanut lentopelkoisia henkilöitä yli 30 vuotta. Hän on toiminut kouluttajana kolmen eri lentoyhtiön kursseilla Itävallassa, Saksassa ja Suomessa. Yli maiden ja mannerten – Opas lentopelon hallintaan ohjaa avun pariin antamalla runsaasti tietoa lentämisestä, ilmasta materiana, lentoturvallisuudesta, henkilöstön koulutuksesta ja käytännön työstä lentokoneen ohjaamossa ja matkustamossa.

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.