Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kesälennot Pärnuun alkavat taas

NyxAirin kesälennot Helsingistä Pärnuun alkavat taas 25 toukokuuta ja ne lennetään aina 13. elokuuta saakka.

Reittiä lennetään kahdesti viikossa torstaisin ja sunnuntaisin kello 13.10, Pärnu-Helsinki torstaisin ja sunnuntaisin kello 14.24

Lento Pärnuun kestää vain 40 minuuttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikennöinti Helsingin ja Pärnun välillä aloitettiin keväällä 2022. Suorien lentojen myötä Pärnu on suomalaismatkailijoille nyt helppo kohde myös lyhyelle viikonloppupyrähdykselle esimerkiksi golfaamaan tai aurinkorannoille.

Viime kaudella matkustajia Helsinki-Pärnu -lentoreitillä oli lähes 1 500 ja heinäkuussa lentojen täyttyvyysaste oli 76 %.

Pärnun TOP 5+1: helpot lomanviettotavat

  1. Golf-kentät vihertävät eteläisessä Pärnussa jo varhain keväällä, joten Pärnu on useille suomalaisille golffareille se ensimmäinen kierros uuteen kauteen. Meren rannalla, hiekkapohjaisella rantavyöhykkeellä sijaitsevat aidot Pärnu Bay Golfin links-kentät laadukkaine oheispalveluineen tarjoavat ainutlaatuisen pelielämyksen. Pärnun toinen golfkeskus on White Beach Golf
  2. Vilkkaasta keskustasta pääsee helposti luonnon helmaan. Pärnusta löytyy kaksi kansallispuistoaMatsalu ja Soomaa, sekä jo 1500-luvulla asutettu Kihnun saari, jossa paikallinen kulttuuri ja vuosisatoja vanhat perinteet elävät edelleen vahvoina.
  3. Pärnun kuuluisa rantapromenadi ja keskustan pikkukujat laadukkaine ravintoloineen ja putiikkeineen tarjoavat etelän tunnelmaa.
  4. Kylpylätarjonnassa riittää vaihtoehtoja medikaalisista täsmähoidoista aina hedonistiseen hemmotteluun ja hurjiin vesiliukuihin.
  5. Viron ”muumimaailma”, eli Seikkailijakylän Lotan oma Lottemaa sekä useat seikkailu- ja vesipuistot tarjoilevat täydellisen loman ainekset perheen pienimmille. Lottemaa avautuu 10.6. ja hauska kausi kestää elokuun loppuun.
  6. Viron ainoa virallinen moottorirata Porsche Ring mahdollistaa ajoelämyksiä yksittäisille vieraille ja ryhmille. Radalle voi tulla omalla autolla tai moottoripyörällä ja paikan päältä voi vuokrata myös täysverisen rata-auton ajovalmentajineen.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visit Estonia
Kuva: Visit Pärnu

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.