Hyppää sisältöön
Istanbulin maisema
· Ikkunapaikka

Kevään kaupunkikohde: viikonloppu Istanbulissa

Istanbul on mainio viikonloppukohde keväälle. Hyvät lentoyhteydet tekevät kaupungista helpon kohteen lyhyellekin käynnille.

Keväinen Istanbul tarjoaa viehättävän yhdistelmän historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta kulttuuritarjontaa, joka herää eloon lämpimässä kevätsäässä. Kaupungin kauniit puistot ja merinäkymät tekevätkin siitä ihanteellisen kohteen viikonloppumatkalle nimenomaan keväällä. Sää on miellyttävän lämmin, mutta vielä sopivan viileä, jotta voit nauttia kaupungin kaduilla kiertelystä ilman tukalaa kuumuutta.

Kaksi maanosaa, yksi kaupunki

Istanbul on maailman ainoa kaupunki, joka on rakennettu kahdelle mantereelle. Historiallisella niemimaalla on lukuisia monumentteja, kuten majesteettinen Hagia Sofia (Ayasofya) ja Basilica Cisternin (Yerebatan Sarnıcı) maanalainen vesisäiliö sekä Topkapın palatsi (Topkapı Sarayı) ja Sininen moskeija (Sultanahmet Camii). Turkin arkeologisesta perinnöstä kiinnostuneille suositellaan Istanbulin arkeologista museota (İstanbul Arkeoloji Müzesi), joka sijaitsee Topkapın palatsikompleksin puutarhassa.

Vuosisatoja vanha Suuri basaari (Kapalıçarşı) on yksi Istanbulin tunnetuimmista ostospaikoista. Eminönüssä sijaitsevassa maustebasaarissa (Mısır Çarşısı) voi tehdä ostoksia ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Basaarien läheisestä lauttaterminaalista pääsee helposti Bosporinsalmelle, jossa sijaitsee legendaarinen Neitsyttorni (Kız Kulesi).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uniikkeja kulttuurikokemuksia

Karaköy on suosittu kaupunginosa, joka tunnetaan museoista, modernista risteilysatama Galataport Istanbulista sekä ulkoilmaostoskeskuksista. Karaköyssä sijaitsee tähtiarkkitehti Renzo Pianon suunnittelema Istanbulin modernin taiteen museo (İstanbul Modern Sanat Müzesi), joka on Turkin ensimmäinen modernin ja nykytaiteen museo. Alueella kannattaa vierailla myös Istanbulin maalaus- ja kuvanveistomuseossa (İstanbul Resim ve Heykel Müzesi).

Karaköyn lähellä sijaitsee Galatan alue, joka tunnetaan tyylikkäistä designliikkeistään. Yksi alueen tunnetuimmista maamerkeistä on Galata-torni (Galata Kulesi), josta on panoraamanäkymät Istanbulin ylle. Istanbulin kuuluisimmalla kadulla, Istiklalilla voi nousta ikoniseen punaiseen raitiovaunuun tai nauttia kadun vilkkaasta tunnelmasta. Historialliset majatalot, kirkot ja lukuisat kahvilat reunustavat katua.

Lisäksi perinteiset turkkilaiset kylpylät (hamam) Karaköyssä, Sultanahmetissa, Cağaloğlussa, Beyoğlussa ja Beşiktaşissa ovat täydellisiä paikkoja rentoutua ja nauttia ikimuistoisesta kokemuksesta.

Kaupunki täynnä makua

Istanbul on ihanteellinen matkakohde ruokakulttuurista kiinnostuneille matkustajille. Istanbul tarjoaa monipuolisia kulinaarisia elämyksiä katuruoasta perinteisiin tavernoihin ja Michelin-tähdillä palkittuihin ravintoloihin. Monet kaupungin fine dining -ravintoloista tarjoavat klassisia ja innovatiivisia tulkintoja kansainvälisistä ruoista ja Anatolian vuosituhansia vanhoista resepteistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bosporinsalmen Euroopan puolella voi nauttia merenelävistä ja paikallisista alkupaloista ylellisissä kalaravintoloissa, kuten Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek ja Sarıyer. Taksimista ja Beşiktaşista Euroopan puolelta ja Kadiköyn torilta Anatolian puolelta löytyy kattava valikoima tunnettuja ja kaupungille tyypillisiä katuruokia – aina kokoreçistä, döneristä ja uuniperunoista (kumpir) paistettuihin tai täytettyihin simpukoihin.

Prinssisaaret

Prinssisaaret (Adalar) ovat saaristo Istanbulin Aasian-puoleisella rannikolla. Prinssisaarilla on vehreitä kukkuloita, mimosapuiden reunustamia mutkittelevia katuja, historiallisia kartanoita ja tavernoja, jotka tarjoavat rakı-fish-mezeä.

Ehkäpä upeimmat keväiset näkymät Istanbulissa ovat kaupungin kuuluisat tulppaanit, jotka kukkivat joka huhtikuu miljoonittain lukuisissa puistoissa ja puutarhoissa, Gülhane-puistosta Emirgan Groveen ja Fethipaşa Groveen Soğanlı Botanical Parkiin asti.

Lähde ja kuva: Go Türkiye / Turkin valtion matkailutoimisto

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.