Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kiina on pikku hiljaa aukeamassa

Kiina on vihdoin höllentänyt maahantulorajoituksiaan – mutta vain vähän.

Kiinalaiset iloitsevat etenkin siitä, että palatessa Kiinaan karanteeni on enää 5 päivää. Tämän uskotaan helpottavan etenkin liike- ja sukulaismatkustusta Kiinasta ulos.

Aiemman kahden negatiivisen PCR-tuloksen sijaan nyt riittää yksi negatiivinen testitulos. Se tulee ottaa 48 tuntia ennen Kiinaan suuntautuvalle lennolle lähtöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kansainvälisten matkailijoiden täytyy nyt olla karanteenissa 8 päivää entisen 10 päivän sijaan.

Kiina poisti myös käytännön, jonka mukaan lentoyhtiö, jonka lennoilla 4 % matkustajista todettiin korona, joutui keskeyttämään lennot Kiinaan pariksi viikoksi. Tämän säännön poistamisen odotetaan lisäävän kansainvälisten lentoyhtiöiden paluuta Kiinaan. Finnair on yksi yhtiöistä, joka on lopettanut lennot Pekingiin.

Sääntö, jonka mukaan Kiinaan sai lentää ainoastaan non-stop lennolla, on myös kumottu.

Kiinassa on syksyllä todettu taas lukuisia koronaan sairastuneita, mutta mittavia lock-downeja höllennettään vähin äänin. Muun muassa Shanghaissa eristetään enää vain talo, mikäli sen asukas on saanut positiivisen testituloksen. Kaupunginosia ei enää laiteta karanteeniin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.