Kreikassa on kaikkea mitä etsit!

kaupallinen yhteistyö

 

Sporadien saaret

 

Skiáthos

Pohjoisten Sporadien saariryhmän kosmopoliittisin saari on todellinen maanpäällinen paratiisi, jossa on reheviä mäntymetsiä ja kristallinkirkkaita, taivaansinisiä vesiä. Huolimatta matkailun nopeasta kasvusta viime vuosikymmeninä, saari on edelleen viehättävä ja koskematon. Täältä löydät yli 60 uskomattoman puhdasta ja kaunista rantaa.
Tunnetuin niistä on Koukounariés, joka on rankattu Välimeren kolmanneksi kauneimmaksi rannaksi. Kun kaiken tämän lisäksi saarella on vilkas yöelämä, ei ole ihme, että saari houkuttelee vuosittain tuhansia nuoria kävijöitä!

 

Sporades islands, Skiathos, Koukounaries Beach. Kuva: GNTO/Y. Skoulas

Saaren koillisosassa sijaitseva Lalárian ranta on sellainen, jonka löytää vain kerran elämässään. Vaikuttavat valkoiset kalliomuodostelmat, pienet pyöreät pikkukivet (joiden mukaan ranta on saanut nimensä), kristallin kirkkaat vedet ja rannan upea kalliomuodostelma tekevät rannasta henkeäsalpaavan kauniin.
Huom!: rannalle pääsee vain Skiáthoksen satamasta lähtevällä veneellä, mikäli sää sallii.

Lalaria beach, Skiathos. Kuva: GNTO/P. Merakos

Lue lisää Skiathosista.

Skopelos

Silmiä hivelevät maisemat, kristallinkirkkaat vedet, kullankeltaiset hiekkarannat ja perinteinen Pelionin arkkitehtuuri, jylhät luonnonmaisemat ja saaren aito tunnelma ovat Skopeloksen valtteja.

Saari sai kansainvälistä suosiota, kun Hollywood-tuottajat valitsivat sen ”Mamma Mia!” -elokuvan kuvauksiin. Sen jälkeen Skopelos on vakiinnuttanut asemansa eri puolilta maailmaa tulevien matkailijoiden suosikkikohteena.

 

Sporades, Skopelos, Hora. Kuva: GNTO/ Y.Skoulas

Lue lisää Skopeloksesta.

Alonissos: Kreikan ensimmäinen vedenalainen museo!

Arki täällä on täynnä uusia kokemuksia, kalastusta, vaellusta, melontaa, sukellusta, kiireetöntä vapaa-aikaa ja päivittäisiä vierailuja Euroopan suurimman meripuiston saarille!

Alonissoksen ja Pohjois-Sporadien kansallinen meripuisto on MedPANin (Välimeren merensuojelualueiden verkosto) jäsen. Se perustettiin vuonna 2003 ja sitä kehitetään ympäristöä ja kestävää kehitystä koskevan ohjelman mukaisesti.

Alonissos – Peristeran muinainen hylky: Vuodesta 2020 lähtien harrastajasukeltajat ja vapaasukeltajat ovat voineet vierailla sukelluskeskusten mukana Kreikan ensimmäisessä vedenalaisessa museossa, kuuluisassa amforalaivan hylyssä, joka on peräisin 5. vuosisadalta eKr. ja joka sijaitsee Alonissosissa sijaitsevan Peristeran saaren edustalla merenpohjassa.

Sporades, Alonissos, Patitiri. Kuva: GNTO/Y.Skoulas

Lue lisää Alonissosista.

Skyrosin saari

Skyros tarjoaa jokaiselle unohtumattoman loman, olitpa sitten toiminnan ystävä tai kaipaat huolettomia hetkiä auringon alla! Saareen saavuttuasi kohtaat Linarian luonnonkauniin sataman. Vain kymmenen kilometrin päässä on kaunis Chóra, joka on rakennettu amfiteatterimaisesti bysanttilaisen linnan ympärille, joka sijaitsee muinaisen linnoituksen (akropolisin) paikalla. Kävellessäsi mukulakivikujia pitkin voit ihailla skyrialaisia taloja ja niiden ainutlaatuista arkkitehtuuria.

Skyros Island. Kuva: GNTO Archive

Lue lisää Skyrosista.

Volos ja Pelionin vuoristo

Volos sijaitsee 320 km Ateenasta pohjoiseen ja 219 km Thessalonikista etelään. Se on nykyaikainen kaupunki, joka on rakennettu lähelle mykeneläisaikaista palatsikeskus lolkosia, ja joka on Magnesian hallinnollinen keskus.

Voloksen nähtävyyksiä on niin paljon, että vierailija saa päivänsä enemmän kuin täyteen. Kaupungin mielenkiintoisinta aluetta kaunistavat paitsi kalastusalukset ja jahdit, myös antiikin aluksen Argon tarkka jäljitelmä, joka on rakennettu antiikinaikaisia ohjeita tarkasti seuraten. Moderni Argo on laivanrakennuksen mekka ja se saa historian ystävät innostumaan.

Volos on tunnettu kuuluisista tsipouradika-tavernoista. Kun vierailet kaupungissa, muista käydä ruokailemassa tsipouro-tavernassa, ne ovat kaupungin ylpeys.

 

Volos City. Kuva: GNTO, Y. Skoulas

Lue lisää Volosista.

Aina, kun mainitaan Volos, Pelion-vuori on ensimmäinen kohde, joka tulee mieleen. Pelion muodostaa luonnollisen rajan Magnesian alueen ja Egeanmeren välille. Sen loivat rinteet ja helposti saavutettavat huiput tekevät Pelion-vuoresta suositun kohteen vaelluksen ystäville ja vuorikiipeilijöille.

Pelion, Makrynitsa. Kuva: GNTO, Y.Skoulas

 

Pelion, Milies Train. Kuva: GNTO/Y.Skoulas

Lue lisää Pelionista.

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X