Kreikka arvostaa yhteistyötä Pohjoismaiden kanssa

Kreikan matkailuministeri Vassilis Kikilias tapasi Pohjoismaiden Kreikan lähettiläitä vahvistaakseen matkailun siteitä Pohjoismaiden kanssa.

Ruotsin suurlähettilään Johan Borgstamin residenssissä pidettyyn työlounaaseen osallistuivat Suomen suurlähettiläs Jari Gustafsson, Norjan suurlähettiläs Frode Overland Andersen ja Tanskan suurlähettiläs Klav. Myös Slovakian suurlähettiläs Iveta Hricova, Irlannin suurlähettiläs Iseult Fitzgerald ja Espanjan suurlähettiläs Carles Casajuana osallistuivat kokoukseen.

Kreikan matkailuministeri totesi, että Kreikan avautuminen kansainvälisille matkailumarkkinoille, ja matkailukauden pidentämiseen tähtäävät tavoitteet ovat jo alkaneet kantaa hedelmää.

Kreikka on pohjoismaalaisille yksi suosituimpia matkakohteita. Tämän kesän varausten määrä on jo hyvä, ja Pohjoismaiden suurimmat matkanjärjestäjät ovat lisänneet tarjontaansa uusia kohteita, kuten Thassos, Alonissos ja Kalamata.

Kreikan matkailun edistäminen vahvistaa merkittävästi työllisyyttä niin Kreikassa kuin Pohjoismaissakin. Ruotsin suurlähettiläs totesi, että yksi Ruotsin suurimmista matkanjärjestäjistä, joka on erikoistunut Kreikan markkinoihin, työllistää tällä hetkellä yli 500 työntekijää Pohjoismaissa.

”Matkailu on maassamme erittäin merkittävä teollisuudenala,”Kikilias sanoi ja korosti monia uusia investointeja, joita alalla toteutetaan. Urheilumatkailu on yksi matkailun alueista, joka kasvaa jatkuvasti.

Matkailuministeri Vassilis Kikilias totesi: ”Olemme puhuneet Pohjoismaiden, Slovakian, Irlannin ja Espanjan suurlähettiläiden kanssa Kreikan matkailun kehityksestä ja kestävästä matkailusta, jota olemme jo toteuttaneet matkailukauden pidentämisen myötä. Vaihdoimme näkemyksiä myös muista tärkeistä asioista, kuten matkailualan työllisyydestä ja maidemme kahdenvälisistä suhteista. Matkailu on Kreikalle tärkeä teollisuudenala, ja sen vuoksi investoimme alaan jatkuvasti. Olemme kiitollisia kaikista pohjoismaisista vieraistamme.”

Ruotsin Kreikan suurlähettiläs Johan Borgstam totesi:” Kreikka on jo vuosia ollut Ruotsin kymmenen suosituimman matkailukohteen joukossa. Meille matkailuala on hyvin tärkeä, koska se luo työpaikkoja paitsi Kreikkaan myös Ruotsiin. Juttelin hiljattain Kreikan matkailumarkkinoihin erikoistuneen ruotsalaisen yrityksen kanssa, joka kertoi, että sillä on Pohjoismaissa 500 työntekijää. Kyse on yhdestä ainoasta yrityksestä, joka on suunnitellut lähettävänsä Kreikkaan 400 000-500 000 pohjoismaista  matkailijaa tälmän kauden aikana. Vuonna 2019 Kreikkaan saapui Ruotsista – 10 miljoonan asukkaan maasta – 850 000 matkailijaa. Luku tarkoittaa, että noin 10 prosenttia Ruotsin väestöstä on käynyt lomillaan Kreikassa. ”

Lähde: Kreikan turistiviranomaiset

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X