Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kreikka – elämää mullistava kokemus

Kaupallinen yhteistyö

Kesäaktiviteetteja Kreikassa

 

Sukellus Léroksen kristallinkirkkaisiin vesiin

Lérosin saari, joka kuuluu Dodekanesian saariryhmään Kaakkois-Egeanmerellä, on hidastempoinen ja rauhallinen paikka, jolla on myrskyisä ja kiehtova menneisyys; Normandiaa lukuun ottamatta saarella on eniten sotilashylkyjä maailmassa, ja sen merenpohja on täynnä sota-alusten ja toisen maailmansodan hävittäjien hylkyjä, jotka ovat muistoja Egeanmeren herruudesta käydyistä kiivaista taisteluista 1940-luvun alkupuoliskolla.
Nämä “merenpohjan museoesineet” ovat tehneet tästä viehättävästä kreikkalaisesta saaresta huippusuositun sukelluskohteen.
Näitä vedenalaisia historiallisia aarteita pääsee kokeneiden sukeltajien lisäksi katsomaan myös aloittelijat, jotka haluavat tutustua tähän vedenalaiseen museoon.

Kuva: Leros, GNTO / P. Merakos

Lue lisää: LEROS

 

Paros: Aurinko, meri ja Egeanmeren tuulet…

Kesälomasta tulee entistä hauskempi, kun siihen kuuluu vesiaktiviteetteja Pároksella!
Täällä leppeiden tuulten hyväilemillä, valkoisten hienohiekkaisten rantojen Pároksella on nykyaikaisia ja hyvin varusteltuja vuokraamoita, joista saa kaikki tarvittavat välineet eri vesiurheilulajeihin. Ne takaavat huolettomia vesileikkejä kaikille urheiluhenkisille lomailijoille. Heittäydy siis lomatunnelmaan ja kokeile jotain uutta tällä lumivalkoisella Kykladien saarella.
Rantajalkapallo, rantalentopallo, sukellus, polkuveneily, purjehdus, vesiliukumäet, vesihiihto, vedenalainen kalastus, melonta ja surffaus: nämä ovat suosituimpia aktiviteetteja, jotka panevat kestävyytesi koetukselle ja pitävät adrenaliinipiikin korkealla koko päivän!

Kuva: M: GNTO / P. Merakos

Lue lisää: PAROS

 

Lefkas: vesiurheilijan paratiisi

Lefkas on vertaansa vailla oleva kohde vesiurheilun ystäville.
Nauti polkuvene-, kanootti- ja vesihiihtoretkistä tai heittäydy jännittävämpien aktiviteettien vietäväksi, kuten vesihiihto paljain jaloin, tandemvesihiihto, wake board tai knee board.
Lefkasin vesiurheilupuisto on surffaajien paratiisi, ja se on kuuluisa sekä kreikkalaisten että kansainvälisten surffaajien keskuudessa.
Jos sukeltaminen on sinun juttusi, Lefkasin merenpohja kiehtoo sinua unohtumattomilla vedenalaisilla maisemilla.

Kuva: P. Merakos

Lue lisää: LEFKAS

Alónnisos: Nauti luonnosta sen kaikessa loistossaan!

Alónnisos on pohjoisten Sporadien saariryhmän syrjäisin saari, ja siellä sijaitsee pohjoisten Sporadien kansallinen meripuisto, joka on suojapaikka harvinaisille merilinnuille, delfiineille ja Välimeren munkkihylkeelle, monachus monachus.

Alonissoksen vedenalaisessa Peristera-museossa on yksi suurimmista 1700-luvun lopun hylyistä. Se kuului aikansa suurimpiin kauppa-aluksiin, ja oli 30 metriä pitkä ja 10 metriä leveä. Sen lastina oli noin 3 000 amforaa, jotka olivat täynnä Mendin (nykyinen Chalkidiki) ja Peparithoksen (nykyinen Skopelos) kuuluisia viinejä.
Sukella Peristeran ainutlaatuiseen haaksirikko-museoon!

Alonnisos, Kuva: Alonnisoksen kunta

Katso lisää: ALONNISOS ja Alonnissoksen kunta / Merenalainen museo.

 

Lintujen tarkkailua Skyroksella

Skyros on saari täynnä kontrasteja, se on erityinen lintujen suojelualue ja osa NATURA 2000 -verkostoa sekä lintujen ystävien ehdoton käyntikohde.

Skyros, Kuva: GNTO arkisto

Harvaan asuttu Skyros on saari, jonka eteläisessä osassa on laajoja luontoalueita, asumattomia pikkusaaria, karua kalliomaisemaa ja erilaisia luontotyyppejä. Se on ihanteellinen lintujen tarkkailuun, sillä saarella on 205 rekisteröityä lintulajia.

Skyros, Kuva: GNTO arkisto

Katso lisää: SKYROS

 

Kalliokiipeilyä Kalymnoksella

Kalymnos on maailmankuulu perinteisistä pesusienistään. Saari sijaitsee Dodekanesian saariston kaakkoisosassa, ja se tarjoaa kalliokiipeilyä ja boulderointia koko vuoden ympäri.
Erityisesti syyskuussa voit nauttia miellyttävistä kiipeilylämpötiloista ja lämpimästä uimavedestä. Nykyään 77 kiipeilykentän alueella on noin 200 kiipeilyreittiä, ja jokaisen reitin lähtöpiste on merkitty selvästi.
Sukelluksen ystävät voivat lisäksi osallistua Kalymnoksen sukellusfestivaaleille, joilla on monipuolinen ohjelma niin itsenäiseen kuin organisoituun sukellukseen liittyviin aktiviteetteihin. Sukeltajat voivat myös tutustua saaren sukellushistoriaa ja meren elämää esitteleviin näyttelyesineisiin, jotka ovat esillä merenkulkumuseossa ja arkeologisessa museossa.

Kuva: GNTO-arkisto

Katso lisätietoja: KALYMNOS

 

Vesiurheilu Samoksella

Heran ja Pythagoraan saarella Samoksella on upea luonto, kauniita rantoja, hyvää viiniä ja kulttuurisesti merkittäviä muistomerkkejä. Vieraile suosituissa Vathý -, Kokkári – ja Pythagóreio -kylissä sekä syrjäisissä Marathókamposin, Kérvelin tai Mykalin kylissä.
Nauti kanootti- tai kajakki- ja vesihiihtoretkistä, sukelluksesta, snorklauksesta ja vesihiihdosta sekä lautailusta unohtumattoman loman takaamiseksi.
Voit tutustua Samoksen kauniiseen rannikkoon ja upeisiin maisemiin kanootilla ja kajakilla sekä pysähtyä suojaisiin poukamiin ja tutkimattomille rannoille.
Sukellusretket Samoksella tarjoavat täydellisen vedenalaisen elämyksen kristallinkirkkaissa vesissä, joissa voit ihastella Egeanmeren uskomatonta merenalaista maailmaa.

Kuva: Samoksen saarella on paljon nähtävää ja koettavaa: GNTO arkisto.

Katso lisää: SAMOS

 

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.