Kreikka on kaikkea mitä haluat!

Näistä linkeistä löydät tietoa terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan
https://travel.gov.gr/#/   ja https://greecehealthfirst.gr/

Ajankohtaista tietoa Kreikan koronatilanteesta löydät tästä kartasta.

 

Kreikan Kykladien saariryhmä

Milos

Miloksen saarella on ammoisina aikoina toiminut tulivuori, joka on luonut saarelle mitä erikoisimpia maisemia. Ne kutsuvat monenlaisiin harrastuksiin. Vulkaanisen toiminnan luomat hauskanmuotoiset kalliot kuvastuvat erivärisinä valkeita hiekkarantoja vasten muodostaen upeita kontrasteja. Minoksen saarelta löytyy myös yksi Välimeren muinaisista kaivoksista.

Lue lisää tästä.

 

Páros 

Vertaansa vailla oleva luonnonkauneus, rantojen kristallinkirkkaat vedet, perinteisiä kyliä yhdistävät bysanttilaiset polut ja henkeäsalpaavat maisemat tekevät Kykladien saariryhmän sydämessä sijaitsevasta Paroksesta yhden Kreikan rakastetuimmista lomakohteista.
Paroikiá, Paroksen pääkaupunki, on kaunis kykladilainen kylä, jossa on valkoiseksi kalkittuja kuutiotaloja ja uhkeita uusklassisia kartanoita. Hyvin säilynyt 1300-luvun venetsialainen linna seisoo ylväänä kylän keskellä olevalla kukkulalla, josta on upeat näkymät Paroikián kaupunkiin.

Lue lisää tästä ja tästä.

 

Amorgós

Tiesitkö, että vuonna 1988 Jean Renon tähdittämä elokuva ”Le Grand Bleu” kuvattiin Amorgoksen saarella, Kykladien saariryhmän kaakkoisreunalla? Osa saaresta nousee huomattavan korkealle merenpinnan yläpuolelle, mistä avautuvat upeat näkymät yli koko saariston. Amorgos on yksi vaikuttavimmista Kykladien saariryhmän saarista. Täällä on upeita rantoja, joiden vesi on taivaansinistä, mahtavia luolia, ihanteellisia sukelluskohteita, luonnonkauniita lahtia ja muinaisia polkuja, jotka johtavat jyrkän kallioisen maaston halki.

Lue lisää tästä. Filmifestivaalista löydät tietoa tästä.

Elafónisos, Lakonia, Peloponnesos

Elafónisos, joka sijaitsee vain 300 metrin päässä Poúntasta Peloponnesoksen rannalta, on noin 5 000 vuoden ikäinen. Esihistoriallisten löytöjen perusteella siellä on ollut asutusta jo kolmannella ja toisella vuosituhannella eKr. Ateenalaiset linnoittivat niemimaan, joka yhdisti tuolloin saaren ja Poúntan. Peloponnesoksen sodan aikana se oli ateenalaisten ja spartalaisten välinen taistelukenttä. Vuodesta 1839 vuoteen 1850 se kuului briteille, jotka pitivät sitä osana Jooniansaaria. Lauttaliikenne yhdistää Elafónisosin Poúntan tai Neapolisin sekä Lakonian kanssa. Elafónisosin pinta-ala on 9000 neliömetriä, ja siellä asuu 750 asukasta.

Lue lisää tästä.

Irakleiá

Irakleia on Kykladien saariryhmän suurin ja läntisin saari. Tämä viehättävä kohde Egeanmeren saariston sydämessä tulisi ehdottomasti olla kohdelistallasi. Jos loma tarkoittaa sinulle nauttimista kauniista, koskemattomasta luonnosta, hitaasta elämänrytmistä ja rentoutumisesta, suosittelemme sinulle tätä rauhan ja kauneuden tyyssijaa.

Lue lisää tästä.

Koufonísi

Koufonisi on pieni kahden saaren ryhmä, joka sijaitsee Naxoksen itäpuolella ja Amorgoksen länsipuolella; nämä saaret ovat Pano Koufonisi ja Kato Koufonisi, ja niitä erottaa toisistaan kapea, 200 metriä leveä salmi. Ne on nimetty Koufonisiaksi eli onttoiksi saariksi, koska niissä on valtavia luolia. Nimensä ne saivat siitä, kun merirosvot, jotka katselivat niitä kaukaa, saivat vaikutelman, että saaret olivat onttoja!

Lue lisää tästä.

Tínos

Lumoava, mutta silti useimmille matkailijoille tuntematon Tinos on yksi mielenkiintoisimmista Kykladien saarista. Siellä voi nauttia sen rikkumattomasta arkkitehtuurista, 40 viehättävästä kylästä, hienoista rannoista, perinteisestä kulttuurista ja suussa sulavasta ruokakulttuurista sekä vuosien ajan samanlaisena jatkuneesta elämäntavasta.

Lue lisää tästä.

Loma Kreikassa – terveellisesti ennen kaikkea

Kaupallinen yhteistyö

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X