Kreikka on kaikkea mitä haluat!

Näistä linkeistä löydät tietoa terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan
https://travel.gov.gr/#/   ja https://greecehealthfirst.gr/

Ajankohtaista tietoa Kreikan koronatilanteesta löydät tästä kartasta.

 

Thessalia – matka antiikista nykypäivään

Kreikkalaisen mytologian mukaan Thessalia on myyttisten kentaurien maa, Troijan sodan sankarin Akhilleuksen sekä lääketieteen isän Asklepioksen synnyinpaikka ja alue, missä käytiin taistelu titaanien ja Olympian jumalten välillä.

 

Lue lisää Thessaliasta tästä.

 

Larissa

Larissa on kaupunki, jossa muinainen historia ja pitkät maatalousperinteet ovat muokanneet nykyisen elämäntavan.  Alueen maaperä on poikkeuksellisen hedelmällinen: puuvilla, vilja, vesimeloni, meloni, tupakka, vihannekset ja viini ovat vain osa alueen maataloustuotteista.  Larissan eläväisessä keskustassa on laaja kävelykatujen verkosto. Kaupat ovat auki aamusta iltaan, ja täältä löydät kaikkea niin itsellesi, perheellesi kuin kotiisikin.
Ostosten välissä voit käydä arkeologisessa museossa tai historian ja kansantaiteen museossa tai kunnallisessa kirjastossa.
Illalla kannattaa tutustua kaupungin vilkkaaseen yöelämään sen lukuisissa baareissa, yökerhoissa ja musiikkiklubeissa. Ihastut varmasti myös perinteiseen thessalialaiseen keittiöön: se tarjoilee suuren valikoiman herkullisia liharuokia, kokoelman parhaita kreikkalaisia juustoja, viiniä ja kuuluisaa Thessaliko tsipouroa, rypälemäskistä tislattua viinaa.

 

Lue lisää Larissasta tästä.

 

Volos ja Pelionin vuoristo

Volos sijaitsee 320 km Ateenasta pohjoiseen ja 219 km Thessalonikista etelään. Se on nykyaikainen kaupunki, joka on rakennettu lähelle Iolkosia, antiikinaikaista Magnesian kaupunkivaltiota.
Voloksen nähtävyyksiä on niin paljon, että päivänsä saa enemmän kuin täyteen. Kävele merenrantaa kulkevaa Argonauttien Avenueta, aina sen länsipäässä sijaitsevaan satamaan asti. Niin tekevät paikalliset, kun he lähtevät romanttiselle kävelylle ihailemaan upeaa näkymää kauas avomerelle. Satama on epäilemättä kaupungin kiehtovin alue, jota täplittävät paitsi kalastusalukset ja upeat jahdit myös antiikin Argo-aluksen tarkka jäljitelmä, joka on rakennettu täysin vanhoja antiikin ohjeita ja piirustuksia seuraten. Uusi Argo kuvastaa laivanrakennuksen uskomatonta historiaa, ja saa jokaisen historian ystävän innostumaan.

 

Lisää Volosista tästä.

 

Kun mainitaan Volos, Pelion-vuori on ensimmäinen kohde, joka tulee mieleen. Pelion muodostaa luonnollisen rajan Magnesian alueen ja Egeanmeren välille. Sen pehmeät rinteet ja helposti saavutettavat huiput tekevät Pelion-vuoresta suositun kohteen vaelluksen ystäville ja viikonloppuvuorikiipeilijöille.

 

Lue lisää Pelionista tästä.

 

 

Trikala

Lähde kävelylle Trikalan kauniissa kaupungissa. Se sijaitsee 331 km Ateenasta luoteeseen ja 215 km Thessalonikista lounaaseen, ja se on rakennettu antiikin Trikkin paikalle. Nymfi Trikki oli mytologian mukaan Pinioksen tytär. Asklipios, antiikin merkittävin lääkäri, oli kotoisin täältä.

Aloita kävely perintöluetteloon merkitystä perinteisestä Varoussin kaupunginosasta, joka tunnetaan kauniista kapeista kujistaan ja 1600-, 1700- ja 1800-luvun monivärisistä taloista. Useimmat kaupungin vanhimmista kirkoista sijaitsevat täällä. Jatka romanttisella kävelyllä Lithaios-joen rannalla, joka on Pinios-joen sivujoki. Kävele kaupungin pohjoispuolella sijaitsevan kukkulan päällä kohoavalle linnoitukselle. Se on hyvin säilynyt Justinianuksen linnoitus, jossa on nykyään virkistysalue. Sen itäpuolella on 1600-luvun kello, kaupungin tunnus, joka on tuhoutunut ja restauroitu useita kertoja.

 

Lue lisää Trikalasta tästä.

 

Meteora & Kalabaka

Meteora on Kreikan suurin ja tärkein luostarialue Athos-vuoren jälkeen. Unesco on luonnehtinut kallioluostareita ainutlaatuiseksi kulttuuriperinnöksi, ja ne muodostavat yhden Kreikan kulttuurikartan tärkeimmistä paikoista.
Meteora kukoisti luostarikeskuksena 1200- ja 1300-luvuilla, kun monet lähialueilla asuneet ihmiset omaksuivat luostarillisen elämäntavan. Aikanaan ainoa tapa päästä Meteoran luostareihin oli kiipeämällä. Silloin uskottiin, että ihmisen oli pyrittävä eristäytymään tavoitellakseen yhteyttä Jumalaan. Nykyään kiipeäminen on vaihtoehtoinen tapa, mutta sitä pidetään parhaana tapana nauttia maiseman ainutlaatuisuudesta.

 

Lue tästä Meteoran luostareista.

Sana “Kalabaka” on peräisin Turkista ja tarkoittaa “vahvaa linnoitusta”. Samassa paikassa sijaitsi muinainen kaupunki Aiginio, jota kutsuttiin keskiajalla Stagiksi (nimi, jota metropoliittinen kirkko edelleen käyttää). Modernissa kaupungissa on esimerkillinen katusuunnittelu, suuret aukiot, leveät tiet ja se on matkailijoiden suosiossa, koska se sijaitsee suositun Meteoran vieressä.

 

Lisää Kalabakasta tästä.


Karditsa
sijaitsee 303 km Ateenasta luoteeseen ja 228 km Thessalonikista lounaaseen. Se on rakennettu lähelle Peneus-joen sivujokea, alueelle, joka oli erinomaisesti kauppapaikka tasangon ja vuoristoalueen välillä (31 000 asukasta). Hyvä sijainti on yksi syy siihen, että se on Thessalian tuotteiden (puuvilla, vehnä ja karjankasvatustuotteet) kauppapaikka. Kahden suuren aukionsa, valtavan puistonsa ja kauniiden kävelykatujensa ansiosta Karditsa tarjoaa kävijöilleen mukavan tavan kiertää kaupunkia polkupyörällä (sillä on laaja pyöräilykatuverkosto) ja nauttia sen kauneudesta.

 

Lue lisää Karditsasta.

 

Olympusvuori

Syksyllä Thessalia hämmästyttää kävijöitään ainutlaatuisilla väreillään ja luonnonkauneudellaan. Niille, jotka haluavat päästä lähelle jumalten kotia, on vain yksi paikka, Olympos-vuori. Sen ihmeellinen luonto, rikas kasvisto (yli 1700 lajia, joista yli 20 endeemistä) ja eläimistö (yli 30 nisäkäslajia, 100 lintulajia, 18 matelijalajia) innoittivat kreikkalaiset nimeämään sen ensimmäiseksi kansalliseksi metsäksi vuonna 1938.
Jos päätät lähteä vuorikiipeilemään Olympoksella, huomaat, että se ei ole vain jumalainen kokemus. Se tarjoaa kaikki kiipeilyn vaikeus- ja kestävyystasot. Valitsetpa sitten helpon, keskivaikean, vaikean tai vaarallisen reitin jumalten asuinpaikalle!

Lue lisää vuorikiipeilystä Olympusvuorella.

 

Lomaile Kreikassa – terveysturvallisesti ennen kaikkea.

 

Yhteistyössä:

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X