Kreikka on kaikkea mitä haluat

Näistä linkeistä löydät tietoa terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan
https://travel.gov.gr/#/   ja https://greecehealthfirst.gr/

Ajankohtaista tietoa Kreikan koronatilanteesta löydät tästä kartasta.

Kreikka – Kävellen luonnossa

Pelionin polut

Pelion-vuori kohoaa kuin uneton vartija Volosin kaupungin yläpuolella ja on upea näky ympäri vuoden. Muutoin kentaurit eivät olisikaan valinneet sitä vaeltaakseen sen metsissä, nymfit uidakseen sen virtaavissa vesissä ja soturit ylittäessään sen upeita kaarisiltoja. Vastustamattoman viehättävä Pelion-vuori houkuttelee kävijöitä Kreikasta ja ulkomailta kaikenlaisiin aktiviteetteihin, myös patikointiin. 

Zagora – Chorefto: 3 km, erittäin helppo vaellus, 1,5 tuntia.

Tämä on kaikista helpoin vaellusreitti, ja siksi se on täydellinen vaellus perheille. Omenoistaan tunnetusta kylästä lähdetään alaspäin vievää tietä Chorefton upealle rannalle, mistä omenat aloittivat aikanaan pitkän merimatkansa ympäri maailmaa.

Lisätietoa: Land activities Pelion

 

Vuorikiipeilyä jumalten asuinpaikalla

Olympos-vuoren ihmeellinen luonto, jossa on rikas kasvisto (yli 1700 lajia, joista yli 20 on endeemisiä) ja eläimistö (yli 30 nisäkäslajia, 100 lintulajia, 18 matelijalajia), ei jättänyt nykykreikkalaisille muuta vaihtoehtoa kuin julistaa se ensimmäiseksi kansalliseksi metsäksi vuonna 1938.

Helppoja polkuja: Litóchoro – Golna – Castana-lähde – Litóchoro.

Litóchoro on 7 000 asukkaan pikkukaupunki, ja lähtöpaikka päiväretkille sekä muille retkille ympäri aluetta ja vuoristoon. Kaupunki on helposti saavutettavissa joko autolla tai junalla. Tässä viehättävässä pikkukaupungissa on perinteisiä taloja harjakatoineen ja koristeellisine puuporteineen. Kaupunki tarjoaa edullista ja hyvää majoitusta.

 

 

Lue lisää: Mountaineering on Olympos

 

Vastaa haasteeseen ja kiipeä Taýgetos-vuoren metsäisille rinteille!

Vuorenhuipuille johtaa monia polkuja ja kiipeilyreittejä, mutta myös vaellusreittejä vanhoilla eläinten reiteillä, jotka alkavat alankokylistä ja johtavat korkealla vuoristossa sijaitseviin kyliin. Vaeltajat voivat seurata eurooppalaista reittiä E4 tai yhdistää Taýgetoksen itärinteen nousun ja länsirinteen suurten rotkojen (Vyrós, Ridomo, Rema Vidoli ja Koskárakas) kautta tapahtuvan laskun. Huipulle pääseminen kestää kaksi tai kolme päivää.

Lue lisää: Mountaineering in Taygetos ja lataa reittejä: Spartan Mountain Trails

 

Kalliokiipeily Kalymnoksella – kiipeä seitsemänteen taivaaseen!

Kalymnos, pieni saari, joka sijaitsee Dodekanesian saariston kaakkoisosassa, tarjoaa kalliokiipeilyä ja boulderointia koko vuoden ajan. 

Erityisesti syyskuussa voit nauttia miellyttävistä kiipeilylämpötiloista ja pulahtaa sen jälkeen vielä lämpimään meriveteen uimaan. Kiipeilijät alkoivat suunnata Kalymnokselle 1990-luvun puolivälissä, kun sana jättimäisistä kallioista ja merenrantatunnelmasta levisi.

Lue lisää: Climbing on Kalymnos

 

Pyöräilyä Alexis Zorban poluilla

Pyöräilyreitti vihreän ja varjoisan Aristoteles-vuoren sydämessä vie sinut Paleochorin kylän perinteisiltä kujilta Stageirassa sijaitsevaan Aristoteleen puistoon. Se on Halkidikin ainoa alue, joka on omistettu Aristoteleen mielenkiinnon kohteeseen, luonnolle, ja hänen “Ta Physika” -nimiselle tutkimukselle.

 

Lue lisää ja lataa karttoja: Paths of Alexis Zorba

 

Grevena- Valia Caldan kansallinen metsäpuisto

45 km:n päässä Grevenan kaupungista perinteiset majatalot tai ensiluokkaiset hotellit tarjoavat miellyttävää ja ylellistä majoitusta.

Lähde vaellusretkelle Valia Caldan kansalliseen metsäpuistoon. Liity koskenlaskuseurueeseen nauttimaan Venetikos-joesta tai osallistu unohtumattomalle jeeppisafarille. Vieraile Grevenan kaupungissa, niin sanotussa “sienien maassa”, ja seuraa laumaansa ohjastavaa paimenta kohti uskomattoman kaunista Samarinan kylään, joka on rakennettu amfiteatterimaisesti Pindos-vuoriston korkeimman huipun itärinteelle.

Lue lisää: Grevena

 

Tutustu Mainalon polkuun

Peloponnesoksella, Arkadian alueella, on “herätetty henkiin” vaikuttava polku, joka vie vaeltajan unohtumattomiin maisemiin; henkeäsalpaaville kallioille, jylhiin rotkoihin, vehreille rinteille ja pienille kivistä rakennetuille taloryppäille. Täällä voit kokea unohtumattoman vaelluksen Kreikan kauneimmilla vuorilla.

“Mainalo Trail” -reitti on pitkä vaellus vuorilla, missä näet poikkeuksellisen luonnonkauniita kohteita; Lousios-joen rotkon, Mainalon läntisen kohouman, Mylaontas-joen laakson ja Gortynan alueen kaakkoiset vuoret.

Polun pituus on 75 km. Suurin osa tästä polusta on muodostunut jo antiikin aikoina. Muinaiset kreikkalaiset käyttivät näitä polkuja tavaroiden kuljettamiseen ja kylästä toiseen kulkemiseen. Mainalon polku kulkee Stemnitsan, Dimitsanan, Zygovitsin, Elatin, Vytinan, Nymfasian, Magoulianan, Valtesinikon ja Lagadian kylien ohi.

Tutustu alueeseen Vytina

 

Luonto parhaimmillaan

Epeiros on kansainvälisesti tunnustettu, ihanteellinen paikka kaikenlaiselle vaihtoehtoiselle matkailulle. Sen koskematon Pindos-vuoristo, jossa on upeita neitseellisiä metsiä, vuoristojärvet (drakolimnes – lohikäärmejärvet) ja villit rinteet tarjoavat lukuisia aktiviteetteja (vuorikiipeilyä, kiipeilyä, hiihtoa, patikointia, maastopyöräilyä jne.) ainutlaatuisen kauniissa maisemissa, samoin kuin Epeirosin joet, jotka tarjoavat muita aktiviteetteja, kuten kajakki-, koski- ja melontaretkiä.

Erityisesti Aoosia pidetään yhtenä kauneimmista ja haastavimmista melontajoista, kun taas Voidomatis virtaa Vikosin vaikuttavan rotkon läpi.

Lue lisää: Epirus

 

Yhteistyössä:

 

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X