Hyppää sisältöön
· Leena

Kroatia on loistava kesäkohde

Suomalaisten matkustajien määrä Kroatiaan kasvaa vuosi vuodelta, eikä ihme, sillä maa tarjoilee loistavat olosuhteet niin rantalomalle, kaupunkilomalle kuin luontomatkailullekin.

Viime vuonna maassa kävi jo 115 000 suomalaista.

Kroatiassa on huikeat 1244 saarta ja 1777 kilometriä rantaviivaa ja lukuisia Unescon perintökohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Zagrebin turistitoimisto Luka Benkon mukaan Zagrebissa riittää hyvin tekemistä ainakin pitkäksi viikonlopuksi, jonka jälkeen voi lähteä muualle Kroatiaan.

Zagrebissa asuu 1,1 miljoonaa ihmistä, kun koko maan asukasluku on noin 4,5 miljoonaa.

Zabrebissa on 60 hotellia, joista yksi upeimmista on Orient Express junamatkalaisia rakennettu Hotel Esplanade.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Zagrebissa kulttuurinälän tyydyttää helposti. Kaupungissa on 35 museota, 26 teatteria ja lukuisia gallerioita.
Yksi kaupungin uusimmista ja suosituimmista museoista on särkyneiden ihmissuhteiden museo ”Museum of the Broken Relationship”, myös Illuusio-museo on käymisen arvoinen.

Benko suosittelee Zagreb Cardin ostamista. Sillä saa lukuisia alennuksia ja voi matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla maksutta.

Zagrebin kesässä järjestetään useita ilmaiskonsertteja puistoissa.  Maan suurin ulkoilmafestari on 24.-26.6. järjestettävä INmusic festivaali Zagrebin Jarun-järven saarella.

Kesä-heinäkuussa järjestetään useita ilmaisia ulkoilmakonsertteja.

Zagrebissa kannattaa ladata itselleen Zagreb-be-there – aps, mistä löytyy kaupungin kaikki tapahtumat ja vinkit. Suosituksi on tullut mm. näyttelijöiden opastuskävelyt iltaisin.

30-vuotias Croatia Airlines lentää Helsingistä Zagrebiin tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin aina lokakuun loppupuolelle asti.  ”Kolme vuotta katsomme miten uusi reitti käy kaupaksi ja sitten päätämme jatkosta. Nyt näyttää siltä, että Helsingin lento säilyy jatkossakin”, iloitsee Croatia Airlinesin Domagoj Stjepan Dorotic.

Lennoilla on neljä hintaluokkaa, joihin kaikkiin kuuluu pientä syömistä ja juotavaa. Edullisiin FlyEasy-luokan lippuihin sisältyy vain 8 kiloa käsimatkatavara.

Yhtiö kuuluu Star Allianceen ja on näin mukana Miles and More -ohjelmassa.

Croatia Airlinesillä ei ole omaa toimistoa Suomessa, mutta agenteille on oma sähköposti, offline@croatiaairlines.hr, mistä luvataan vastata 24 tunnissa. Numerosta +385 1 616 0204 saa vastauksen saman tien.

Yhtiöllä on hyvät jatkot myös Dubrovnikiin, Pulaan, Rijekaan, Splitiin ja Zadariin. Domagoj Stjepan Doroticin mukaan indiksille stoppi Zagrebissa on maksullinen mutta ryhmille voidaan järjestää maksuton pysähdys.

Kroatian turistitoimisto järjesti Pohjoismaiden eri matkanjärjestäjille  tutustumismatkan Kroatiaan toukokuun lopulla. Suomesta osallistui matkalle alhaalta vasemmalta Minna Heikurinen  OK-Matkat, Milla Posillipo Matkapojat, ylhäältä vasemmalta Jarmo Porkka Blitz tours, Jorma Kukkonen Matka Agentit, Sami Ansala Matkavekka, Domagoj Dorotic Croatia Airlines ja Zeljko Grabar Grabar Consulting

Kroatia esittäytyi Suomessa. Kuvassa vasemmalta Croatia Airinesin Domagoj Stjepan Dorotić, Zagrebin turistitoimiston Luka Benko, Croatia Airlinesin Anamarija Jurinjak, Vedran Sušic Kroatian turistitoimistosta Tukholmasta ja Kroatian Suomen suurlähettiläs Josip Buljević.

Katso tästä video Zagrebista.

Leena