Kroatia rokottaa kaikki matkailualan työntekijät

Kroatiassa on päätetty antaa koronarokotukset ensisijaisesti matkailualan työntekijöille.

Turismi on Kroatiassa huomattava elinkeino ja työllistää merkittävän määrän ihmisiä. Vuonna 2019 maassa vieraili reilut 18 miljoonaa turistia.

”Vuosi 2020 oli huono, mutta ei katastrofi”, sanoo Kroatian matkailutoimiston Pohjoismaiden johtaja Vedran Sušic. ”Maassamme kävi reilut kuusi miljoonaa ulkomaista turistia, lähinnä naapurimaistamme. Olimme kaikista hyvin kiitollisia.”

Kroatian matkailuministeriö ja Kansanterveyslaitos ovat ilmoittaneet, että maassa asetetaan nyt etusijalle matkailualan työntekijöiden rokotukset sekä uusien testauspaikkojen perustaminen matkailijoille.

Toukokuun alusta Kroatia rokottaa ensin matkailuteollisuuden parissa työskentelevää 70 000 pysyvää ja kausityöntekijää, jonka jälkeen vuorossa ovat yli 90 000 yksityistä majoittajaa.

”Lomakohteisiin perustettaan testauspaikat, jotta turistit voidaan testata Kroatiaan saapuessaan ja ennen kotiin paluuta”, kertoo matkailu- ja urheiluministeri Nikolina Brnjac.

Safe Stay in Croatia-ohjelman myöntämän sertifikaatin avulla turistit voivat helposti tunnistaa kohteet, majoituspalvelujen tarjoajat, liikennöitsijät, matkailukohteet ja muut palvelut, jotka ovat ottaneet käyttöön tarkat terveys- ja hygieniastandardit. Viranomaiset suorittavat säännöllisiä tarkastuksia varmistaakseen, että kaikkia toimenpiteitä noudatetaan ja ylläpidetään, jotta turistit voivat matkustaa luottavaisin mielin.

Matkustaminen Kroatiaan

Kroatiaan päästäkseen matkustajien on täytettävä yksi seuraavista edellytyksistä ja toimitettava vaaditut asiakirjat:

  • Todiste negatiivisesta SARS-CoV-2 PCR-testistä tai nopea antigeenitesti
  • Todistus SARS-CoV-2 rokotusohjelmasta (14 päivää viimeisen rokotuksen jälkeen)
  • Todiste PCR- tai pika-antigeenitestistä, joka vahvistaa, että henkilö on toipunut SARS-CoV-2-virusinfektiosta
  • SARS-CoV-2 PCR- tai nopea antigeenitesti heti saapumisen yhteydessä (omalla kustannuksella) ja velvollisuus pysyä  eristyksessä, kunnes negatiivinen testitulos valmistuu. Jos testausta ei voida suorittaa, tarvitaan 10 päivän karanteenijakso.

Lisätietoja Kroatian COVID-19-säännöksistä on osoitteessa: https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

 

Lähde: Kroatian matkailutoimisto

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X